Volledig scherm
© AP

Nummer 91: Lewis Hamilton hijst zich met zege op Nürburgring naast Michael Schumacher

Formule 1De evenaring. Lewis Hamilton pakte op de Nürburgring zijn 91ste zege uit z’n carrière en komt daarmee op gelijke hoogte van Michael Schumacher. Hamilton profiteerde van een foutje van polepakker Valtteri Bottas om naar de leiding te gaan en gaf die - ondanks weerwerk van Max Verstappen en een safety car - niet meer af. De Brit wordt ook steviger WK-leider.

16 reacties

 • Peter Bevers

  3 maanden geleden
  Statistisch gezien mag hij dan wel Schumi evenaren, qua persoonlijkheid en teamspirit komt Lewis nog niet tot aan de veters van Der Meister.
 • Marko Decandt

  3 maanden geleden
  Er wordt hieronder gezegd dat Schumi met verschillende wagens kampioen is geworden, waar Hamilton alleen maar van kan dromen. Met wat is Hamilton dan kampioen geworden in 2008?
 • rudi van dijck

  3 maanden geleden
  waarom altijd piloten vergelijken?? andere tijden en andere wagens dus ook!!. Schumi was goed in zijne tijd. en nu is Lewis de beste. de wagens van nu zijn zo veel complexer (ook voor de piloten) dan vroeger. en vergeet ook niet dat Mercedes het vooral moet hebben van de Q3 zodat ze 1 en 2 op de grid staan!! ze starten dan in (propere) lucht, en ja dan zijn ze vertrokken. de rest moet een tandje bijsteken. simpel.
 • eddy de splenter

  3 maanden geleden
  As Bothas geen team orders krijgt duidelijk beter dan Hamilton
 • Peter Berg

  3 maanden geleden
  Schumi deed dat in verschillende wagens, iets waar Hamilton alleen maar kan van dromen. Steek die in een Ferrari en hij zal geen platte prijs rijden. Ook weer heel "toevallig" dat enkel Bottas weer met een "elektronisch probleem" te kampen krijgt. Ik blijf erbij, de wagen maakt de kampioen, niet de piloot.
 1. Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"
  Play

  Chris Froome (35) gelooft nog in vijfde Tourzege: "Ik voel me nog jong"

 2. Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantaine
  Play
  Australian Open

  Zo beleeft Kimmer Coppejans, die “geen uitstel verwacht voor Australian Open”, de quarantai­ne

  18 januari