EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Nieuwe complottheorie in de Formule 1: Mercedes zou bewust met handrem op rijden

Formule 1De machtsverhouding tussen Mercedes en Red Bull, bij uitbreiding tussen Hamilton en Verstappen, zorgt voor een nieuwe complottheorie in de paddock: wat als Mercedes nu eens met de handrem op reed? Van de pot gerukt?

22 reacties

 • rudi van dijck

  1 maand geleden
  Mercedes is gewoon trager in de bochten, door die nieuwe regels. iedereen met een lo rake heeft daar last van. en dat scheelt ongeveer 1 sec per ronde! maar ze maken alles goed, daar zij nog steeds de top speed hebben. en vermits het hier nog steeds om miljoenen gaat. gaan ze zeker niet met de handrem op rijden!! en zuinig racen waar mogelijk is gezien de 3 motoren per seizoen zonder straf.
 • John Boulois

  1 maand geleden
  Mercedes weet ook dat ze de f1 kapotmaken dus kan er best wel inkomen dat ze richten op nipte overwinningen, als er nog meer mensen en sponsors afhaken is het gedaan met de f1.
 • JOANNES HOSTE

  1 maand geleden
  Mercedes neemt geen risico's en trager rijden dan je kan en punten weggeven? Een paar tegenslagen en je verlies niet enkel een wedstrijd maar ook het constructeurskampioenschap en heel veel geld.
 • dirk govaerts

  1 maand geleden
  als je de rijder het verschil wil laten maken , zet ze op een go-cart . Autosport draait om de combinatie mens-machine Al dromen vele dat in het geval Hamilton de auto de betere is en in het geval Verstappen de rijder .Feit blijft dat sinds dit jaar de auto van Mercedes opmerkelijk trager geworden is tov vorig jaar .Bij de RB is dat veel minder .Conclusie , de FIA heeft de regels al verandert in het voordeel van RB
 • Kevin Godecharle

  1 maand geleden
  Ik ben reeds van het begin fan van Hamilton, maar het zou wel eens kunnen dat ze het opzettelijk wat spannender maken. Max zijn banden waren nog niet geheel versleten (dit was de hardste yellow die je kan hebben, C4), hij moest ze wel managen natuurlijk. Maar om 1,8 - 2,5 sec per ronde sneller te rijden op een zelfde type band en deze was reeds gebruikt... Dat heb ik toch nog niet (nooit?) veel gezien. Ik vind het seizoen trouwens wel leuk, zowel op de kop als in het midfield.