Nicholas Latifi.
Volledig scherm
Nicholas Latifi. © Photo News

Nicholas Latifi, die met crash mee besliste over F1-wereldtitel Max Verstappen, kreeg doodsbedreigingen: “Extreme toon van haat schokte me het meest”

Formule 1Weinig mensen — op de Formule 1-volgers na, uiteraard — die Nicholas Latifi (26) kenden voor de GP van Abu Dhabi. De Canadees vloog aan het slot van de allesbeslissende race in de vangrail, waarna het Formule 1-kampioenschap nog een ommekeer vanjewelste kreeg. Niet Lewis Hamilton, maar wel Max Verstappen werd wereldkampioen. Latifi bleef achter met doodsbedreigingen en online haat, zo vertelt hij in een open brief. 

21 reacties

 • Van Praet Andre

  5 maanden geleden
  Niemand gaat zich opzettelijk in de muur boren , en zeker niet bij die snelheden. Dus wat mij betreft is het gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Bij deze blij dat je niet gekwetst bent.
 • monique bolen

  5 maanden geleden
  Doe zoals in andere wedstrijden en geef de voorsprong die de racer had 10 sec terug dan kan je geen toestanden hebben als deze.
 • Dimitri Ganje

  5 maanden geleden
  Waarom heb je al die kanalen nodig fb twitter etc. Als je die niet hebt kan je ook niks negatiefs krijgen en begin je eindelijk terug te leven.
 • Koenraad Breems

  5 maanden geleden
  Mercedes kon Valteri ook laten “crashen” 2 ronden voor het einde Dan was de SC nog langer uitgebleven en werd de wedstrijd geëindigd onder SC met als resultaat: Hamilton wereldkampioen Maar niemand kan toch Latifi de schuld geven omdat hij crashte
 • Vincent Van de Velde

  5 maanden geleden
  Triestig zoiets
 1. (Sprankeltje) hoop voor Lewis Hamilton: Mercedes kan in Miami wellicht aanpassingen aan auto doorvoeren
  Formule 1
  6

  (Sprankel­tje) hoop voor Lewis Hamilton: Mercedes kan in Miami wellicht aanpassin­gen aan auto doorvoeren

  Kan Lewis Hamilton eindelijk de weg naar boven inzetten? Technisch directeur Andrew Shovlin vertelt dat Mercedes volgende week in Miami (6-8 mei) wellicht enkele aanpassingen aan de wagen kan doorvoeren. Cruciale zaken om de erbarmelijke wegligging en het gebrek aan snelheid te begrijpen. “De problemen zullen niet op één dag opgelost zijn, maar mogelijk brengt het ons wel in de juiste richting.” Intussen heeft Hamilton nogmaals gereageerd op de insinuaties dat hij stopt.