Jos en Max Verstappen, de meester en de leerling, in 2013. Max was toen net 16 jaar. De leerling is de meester intussen allang voorbij.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos en Max Verstappen, de meester en de leerling, in 2013. Max was toen net 16 jaar. De leerling is de meester intussen allang voorbij. © Koen Verheijden

Na onnodige fout in kartrace gooide woeste papa Jos hem zelfs even uit de auto: hoe Max Verstappen met de harde hand werd opgevoed

Formule 1Max Verstappen (24) krijgt vandaag in Saoedi-Arabië zijn eerste (voorlopig flinterdunne) kans op de wereldtitel. Het ultieme moment waar 24 jaar naartoe is gewerkt door vader en zoon. Dit is het verhaal van de Spartaanse opvoeding van ‘Mad Max’. “Niemand was zo hard voor mij als mijn vader.”

15 reacties

 • Danny Thijs

  5 maanden geleden
  Ik lees hier weinig over de moeder die verschillende titels haalde in de karting sport. En opgegroeid is in een race familie
 • eric meers

  5 maanden geleden
  Papa heeft dan blijkbaar een te zachte opvoeding gehad want heeft nooit iets kunnen betekenen in de autosport . Talent , geluk en de juiste mensen kennen is nog altijd de hoofdzaak zeker in de F1 . Mensen die de F1 al decennia volgen weten ook dat er al rijders geweest zijn die echte feestbeesten waren en een hekel hadden aan trainen maar door hun talent toch wereldkampioen werden
 • Jeffrey Meykens

  5 maanden geleden
  @Hugo, wat een kortzichtige reactie! De top bereiken is een leerproces en zeker niet iedereen krijgt de mogelijkheid om met het beste materiaal te rijden, hoe groot je potentieel ook mag zijn. Zonder topmateriaal mag je het ook vergeten in elke motorische sport. Max zijn vechtersmetaliteit zorgt ervoor dat hij met een iets minder goede wagen toch kan strijden voor de wereldtitel, chapeau!
 • Peter Berg

  5 maanden geleden
  Jos Verstappen, één vd grootste brokkenpiloten in F1 maar ook privé. Die heeft Max totaal niets te leren.
 • Jan Daems

  5 maanden geleden
  't Zal zijn dat Max een harde hand nodig had zeker, de ene is al wat gemakkelijker in de omgang en de andere is misschien meer een keikopke. Misschien dat Max wel een aardje naar zijn vaartje heeft. 't Is in ieder geval niet voor iedereen weggelegd en dan heb ik het nog niet over de financies. Maar hopelijk heeft die harde hand niet teveel trauma's teweeggebracht en heeft Max ze nog allemaal mooi op een rijtje staan.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Onze F1-watcher ziet Charles Leclerc mentaal een ferme tik krijgen: “Vooral omdat hij in het slot van de koers behoorlijk klungelig in de fout ging”
  PREMIUM
  Formule 1
  8

  Onze F1-wat­cher ziet Charles Leclerc mentaal een ferme tik krijgen: “Vooral omdat hij in het slot van de koers behoorlijk klungelig in de fout ging”

  Dominant. Anders kan je de prestatie van Max Verstappen in de vierde grand prix van het seizoen niet noemen. Charles Leclerc blijft wel leider, maar kreeg een ferme tik. In punten maar ook mentaal. En onze Formule 1-watcher merkte in Imola nog iets op. Ferrari maakte misschien wel de beste auto om aan het seizoen te beginnen, maar de marge om die kloof dicht te fietsen, is dit seizoen groter. “En in die oefening zijn twee teams onklopbaar: Red Bull en Mercedes.”