REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Max Verstappen wint in Barcelona na pech bij Charles Leclerc en wordt nieuwe WK-leider

Formule 1Max Verstappen heeft in Barcelona zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt. De Nederlandse wereldkampioen haalde het voor ploegmaat Sergio Pérez en George Russell. Halverwege de wedstrijd kreeg Charles Leclerc, die riant op kop reed, af te rekenen met een mechanisch probleem. De Monegask moest opgeven. Verstappen is de nieuwe leider in de WK-stand.

18 reacties

 • Marko Decandt

  1 maand geleden
  Diegenen die de 2 DNF's van Max erbij halen, groot verschil wel met Leclerc, dat Leclerc die 2 races sowieso zou gewonnen hebben waar Max ge-DNFed heeft, dus Max zou daar hoogstens 2de geïndigt zijn. Hier heeft Max effectief de winst cadeau gekregen door de DNF van Leclerc.
 • wesley netnem

  1 maand geleden
  Ach zeur nu niet over team Orders ...dat is altijd zo geweest in de Motor sport en F1 !!? Anders was Hamilton ook niet zo vaak kampioen geweest of Fangio, Lauda, Schumacher, Prost, Senna, ezv ..?! Je ziet nu wel heel duidelijk dat het de Wagen / Team / Geld is die zorgt dat je kampioen wordt en niet de Piloot !!
 • jos de groot

  1 maand geleden
  zonder teamorders was hij 2 de
 • Nicolas Charpentier

  1 maand geleden
  Weer een dubbelzege voor Red bull en de 24ste voor Verstappen en hij is nu leider in de wk stand.. hij wint hier waar hij in 2016 zijn 1ste overwinning heeft behaald. Het was een race met meerdere problemen bij verschillende auto's. Wel spijtig voor Leclerc . hij kon met gemak winnen, maar zijn ferrari dacht er anders over. Mercedes komt iets dichter bij de top. Volgende duel Ferrari - Red Bull is voor volgende week in Monaco.
 • johan fransaert

  1 maand geleden
  vergeet niet Max is dit seizoen ook al 2x uitgevallen en nu Leclerc en nu Mercedes met rasse schreden nadert dit gaat een prachtig seizoen worden moge de beste winnen maakt voor mij niet echt uit wie.