REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Max Verstappen wint in Barcelona na pech bij Charles Leclerc en wordt nieuwe WK-leider

Formule 1Max Verstappen heeft in Barcelona zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt. De Nederlandse wereldkampioen haalde het voor ploegmaat Sergio Pérez en George Russell. Halverwege de wedstrijd kreeg Charles Leclerc, die riant op kop reed, af te rekenen met een mechanisch probleem. De Monegask moest opgeven. Verstappen is de nieuwe leider in de WK-stand.

18 reacties

 • Marko Decandt

  4 maanden geleden
  Diegenen die de 2 DNF's van Max erbij halen, groot verschil wel met Leclerc, dat Leclerc die 2 races sowieso zou gewonnen hebben waar Max ge-DNFed heeft, dus Max zou daar hoogstens 2de geïndigt zijn. Hier heeft Max effectief de winst cadeau gekregen door de DNF van Leclerc.
 • wesley netnem

  4 maanden geleden
  Ach zeur nu niet over team Orders ...dat is altijd zo geweest in de Motor sport en F1 !!? Anders was Hamilton ook niet zo vaak kampioen geweest of Fangio, Lauda, Schumacher, Prost, Senna, ezv ..?! Je ziet nu wel heel duidelijk dat het de Wagen / Team / Geld is die zorgt dat je kampioen wordt en niet de Piloot !!
 • jos de groot

  5 maanden geleden
  zonder teamorders was hij 2 de
 • Nicolas Charpentier

  5 maanden geleden
  Weer een dubbelzege voor Red bull en de 24ste voor Verstappen en hij is nu leider in de wk stand.. hij wint hier waar hij in 2016 zijn 1ste overwinning heeft behaald. Het was een race met meerdere problemen bij verschillende auto's. Wel spijtig voor Leclerc . hij kon met gemak winnen, maar zijn ferrari dacht er anders over. Mercedes komt iets dichter bij de top. Volgende duel Ferrari - Red Bull is voor volgende week in Monaco.
 • johan fransaert

  5 maanden geleden
  vergeet niet Max is dit seizoen ook al 2x uitgevallen en nu Leclerc en nu Mercedes met rasse schreden nadert dit gaat een prachtig seizoen worden moge de beste winnen maakt voor mij niet echt uit wie.
 1. Vuurwerk in Formule 1: kwade Red Bull-teambaas dient Mercedes en Ferrari in budgethetze stevig van repliek
  Formule 1
  35

  Vuurwerk in Formule 1: kwade Red Bull-team­baas dient Mercedes en Ferrari in budgethet­ze stevig van repliek

  Is het op de piste niet meer spannend, dan kan je op de Formule 1 rekenen om achter de schermen een explosief vuurtje aan te steken. In de paddock van Singapore heerst het gerucht dat Red Bull de regels overtreden heeft. En daar groot voordeel door kreeg. Natuurlijk eisen Mercedes en Ferrari een zware sanctie. Terwijl de FIA spreekt van “ongefundeerde speculaties”, gaat Red Bull-teambaas Christian Horner in de aanval: “De lasterlijke commentaren van rivaliserende teams zijn onacceptabel.”
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.