Verstappen en Hamilton.
Volledig scherm
PREMIUM
Verstappen en Hamilton. © AP

Max Verstappen versus Lewis Hamilton: wie is in het voordeel als je naar alle cijfers kijkt?

Formule 1Amper één keer eerder viel het al voor, in het roemruchte verleden van de Formule 1: twee coureurs die met precies evenveel punten aan de laatste en beslissende race begonnen. Het illustreert hoe spannend seizoen 2021 wel is. Maar wie is in het voordeel als je niet alleen naar de punten kijkt, maar naar alle cijfers?

24 reacties

 • Jan Van Rompaey

  1 maand geleden
  Max werd gered door de pace car. De echte overwinnar is Lewis, zonder enige discussie. Toto Wolf moet de deur uit. Meerdere foutieve beslissingen !
 • Lorenzo Schoovaerts

  2 maanden geleden
  Velen zeuren over "raketmotor" maar dat is dezelfde PU als de anderen, alleen nieuwer. Feit is dat de RB16B nog altijd de beste auto is maar de W12 zit nu bijna op zijn hielen. Wat we nu zien is puur de Lewis factor; door betere racelijnen te pakken met een hogere exitsnelheid haalt hij iets meer top. Mensen die niets van F1 begrijpen roepen dan: ah, kijk die motor. Neen. Lewis. Die jongen moest vroeger met zelfgemaakte karts winnen van pro gokarts. Dat kon enkel door efficiëntere lijnen.
 • Anthony Peeters

  2 maanden geleden
  De Mercedes motor gaat voor de wereldkampioen zorgen! Op het rechte stuk had een mclaren voor bottas Drs en bottas had geen Drs! Toch ging bottas er op snelheid voorbij! Max heeft zich heel goed verdedigd maar deze nieuwe motor gaat hem nekken
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Hamilton heeft terug zijn raketmotor. En in die laatste race is die doorslaggevend. Tenzij Verstappen hem van de baan rijdt.
 • Jan Daems

  2 maanden geleden
  Hamilton heeft de snellere wagen, daar kun je niet naast kijken. Max daarentegen neemt meer risico's en dat kan al eens positief uitdraaien maar biedt geen garantie op winst. Mocht Max over dezelfde wagen kunnen beschikken dan denk ik dat Hamilton nog alleen voor de 2de plaats zou kunnen rijden.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.