Max Verstappen verslaat Charles Leclerc na bloedstollend gevecht in Djedda

Formule 1Max Verstappen heeft de GP van Saoedi-Arabië gewonnen. De regerende wereldkampioen vocht in het slot een bloedstollend duel uit met Charles Leclerc. Pas drie ronden van het einde en na heel wat strijd ging de Nederlander voorbij de Monegask. Carlos Sainz mocht mee op het podium. 

42 reacties

 • eduard janssens

  12 maanden geleden
  Ik hoop nog meer van dat voor de volgende race's , de twee beste piloten Max en Leclerc op dit moment Hamilton is en blijft een bleiter, maar schrijf de Mercedes nog niet af het seizoen is nog lang .
 • Marko Decandt

  12 maanden geleden
  Ferrari te passief gereden het eerste deel van de race, hebben ze zelf toegegeven. Want ze hadden veel harder gekund toen. RedBull was beter met een legere tank, daarom dat Max toch nog heeft kunnen winnen. Bij Ferrari gaan ze zich dus niet meer opnieuw laten vangen. Je zal zien dat bij het begin van volgende race nu Leclerc en Sainz harder zullen mogen gaan. Gelukje dus voor Max deze keer. En gehoord wat een drama aan de radio bij Max? Wat zeggen die Hamilton haters hierover?
 • Seppe Goossens

  12 maanden geleden
  De zure kenners zien gelijk dat een Hollander een spannende strijd won, dus dan moet er snel iets lelijks verzonnen.
 • jasper haerens

  12 maanden geleden
  Iedereen die nu zegt dat Max onverdiend gewonnen is door die safety car kent er niks van, de safety car is een deel van de sport en dat zullen velen moeten accepteren. Was een mooie race en het zijn allebei terechte winnaars.
 • eduard janssens

  12 maanden geleden
  Max had de safety car niet nodig om te winnen , gewoon de beste piloot samen met Leclerc meer van dat : ik heb van genoten van de race en nog meer hoe Hamilton op zijn plaats wordt gezet
 1. Boel bij Red Bull? Onze F1-watcher hoort hoe geruchten over bijzonder gespannen sfeer steeds luider klinken. En wat zijn dan de mogelijke gevolgen?
  PREMIUM
  F1

  Boel bij Red Bull? Onze F1-wat­cher hoort hoe geruchten over bijzonder gespannen sfeer steeds luider klinken. En wat zijn dan de mogelijke gevolgen?

  Zelfs in perfecte huwelijken weet je nooit wat er achter de muren gebeurt. Terwijl iedereen nu al tipt op een derde wereldtitel voor Verstappen, tikt volgens sommige bronnen een bom onder het team. Dat kan het verloop van seizoen 2023 beïnvloeden, aldus onze F1-watcher. “Want de vraag is niet of er iets roert, maar veeleer welke gevolgen dat kan hebben.” En ditmaal hebben de coureurs er niks mee te maken.
 2. ONS RAPPORT. “Moet Vandoorne daarvoor langs de kant toekijken?” en “Alonso slachtoffer van wekelijkse clubvergadering der regelneven”: de punten na Djedda
  PREMIUM
  5

  ONS RAPPORT. “Moet Vandoorne daarvoor langs de kant toekijken?” en “Alonso slachtof­fer van wekelijkse clubverga­de­ring der regelneven”: de punten na Djedda

  Genoeg voor de overwinning in Saoedi-Arabië was het niet, maar Max Verstappen toonde in Djedda opnieuw zijn ongekende klasse. Vanaf plek 15 gestart was de wereldkampioen slim en snel en zorgde hij er handig voor dat hij leider in het WK bleef. Onze F1-watcher beloont de Nederlander dan ook met het hoogste punt van het hele pak: 8,5/10. Een punt dat hij slechts aan één iemand anders ook geeft. Drie buizen ook. Een 5 op 10 voor Nico Hulkenberg: “Moet onze Stoffel Vandoorne daarvoor langs de kant staan toekijken?”
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.