Verstappen wint voor het eerst in Italië.
Volledig scherm
Verstappen wint voor het eerst in Italië. © Photo News

Max Verstappen aan het feest in Imola na spektakelstuk met schuiver Hamilton die nog tweede wordt

Formule 1Nog nooit won Max Verstappen zó vroeg in het seizoen. Na de tweede plaats in Bahrein was de 23-jarige Nederlander in Imola dé winnaar van het gedroomde duel in de Formule 1 met Lewis Hamilton. Bij de start al verschalkte hij de wereldkampioen, die met een schuiver na een stuurfout een pittige middag kende, maar nog wel maximaal presteerde en de leiding in het WK behield. De race werd ook opgeschrikt door een zware crash met Bottas en Russell waarna de rode vlag verscheen.

24 reacties

 • jos dedecker

  3 weken geleden
  Hamilton zat 4 ronden klem achter notabene Stroll. Pas toen DRS werd aangezet begon hij met inhalen, al zijn inhaalacties waren standaard met DRS. Dat is niks bijzonders, dat hadden de overige 19 coureurs ook gekund met de snelste wagen. Je ziet dat zodra hij onder druk komt hij fouten begint te maken. Hamilton is prima als hij in de snelste wagen alleen op kop kan rijden, maar met autoracen heeft dat weinig te maken.
 • Jimmy Helsen

  3 weken geleden
  Christophe, Bottas is dan ook een grote schande in die auto. Nog voor halfweg wedstrijd gedubbeld worden door je eigen ploegmaat. Dan mag die nog de allerbeste zijn , ergens klopt er dan toch iets niet ... En wat dat weinig respect naar een meervoudige kampioen betreft : alle respect voor Hamilton , want hij heeft zijn titels dubbel en dik verdiend . Maar geef nu toe , veel is er sinds het vertrek van Rosberg niet meer aan te zien , hé . En dat verwijt ik Toto voor de volle 100 % .
 • Willem Sliggers

  3 weken geleden
  Prachtige prestatie van Max ! bij aanvang van de restart had Hamilton 9 sec achterstand , bj de finish 20 sec. !
 • Jan Jansen

  3 weken geleden
  @rony, heeft Belgie met voetballen al wat gewonnen, nee? Daar is alles mee gezegd!
 • Nicolas Charpentier

  3 weken geleden
  top race. meer van dit. Verstappen reed snel en verstandig en nu zien we ook wel dat hamilton het moeilijker heeft met onder druk te presteren. als hij 1ste rijdt, geen probleem. maar als hij moet inhalen, dan heeft hij het lastiger. Mooi dat Mclaren terug op het podium komt. Hopelijk krijgen Alonso en Vettel hun auto beter, die verdienen dat.
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  3

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11 mei
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  11 mei