Hamilton triomfeert.
Volledig scherm
Hamilton triomfeert. © AFP

Lewis Hamilton wint openingsrace in Bahrein na geweldig duel met Max Verstappen, Nederlander kent pech bij ultiem inhaalmanoeuvre

Formule 1Lewis Hamilton heeft de openingsrace van het F1-seizoen gewonnen. De wereldkampioen was in Bahrein na een beklijvend duel nipt de betere van Max Verstappen, die pech kende bij een laat inhaalmanoeuvre. Het is de 96ste GP-overwinning voor Hamilton.

31 reacties

 • Erwin Van Roy

  10 maanden geleden
  Harold Anckaert lees de reglementen en daar staat dus in dat je tijdens een inhaal beweging nooit buiten de baan mag komen hoeveel keer heeft Hamilton buiten de baan een andere rijder voorbij gereden. Maar klagen en zagen zonder de regeltjes te kennen is makkelijk. bij turn 4 werd er tijdens de race niet gemonitord dus kan er ook geen bestraffing volgen en dit wisten alle rijders inclusief Max
 • Marko Decandt

  10 maanden geleden
  Ik betwijfel of het seizoen echt zo spannend wordt als wordt beweerd. Mercedes weet waar hun problemen zitten en gaan deze zeker verhelpen, dat doet Mercedes gewoon altijd. Mercedes en RBR staan al bijna gelijk, dus ik verwacht dat binnen aan paar races Mercedes gewoon weer dominant zal zijn als vanouds. RBR staat al bijna perfect, dus ze kunnen niet veel meer bijwinnen op korte termijn.
 • Wilfried DE HERT

  10 maanden geleden
  Een inhaalmanoeuvre buiten de baan is geen pech maar een rijfout.
 • H. Anckaert

  10 maanden geleden
  Dus Hami mag tijdens de race telkens buiten de kurps rijden = geen probleem. Wint hier trouwens iedere keer een halve seconde mee. Maar als je er iemand voorbij steekt is dit een overtreding!!?? Daar valt mijn broek nu toch wel eens van af si!! Logica is hier volledig zoek in!!
 • Geert Van de Moortele

  10 maanden geleden
  Hij heeft nu de beste wagen, de Max, en kan nog niet winnen Honda zal niet kunnen lachen met die slechte reclame.