Volledig scherm
© AFP

Lewis Hamilton grijpt de pole in kletsnatte kwalificaties in Oostenrijk, Ferrari’s stellen weer teleur (en moeten dan nog achteruit)

Formule 1Lewis Hamilton start morgen vanop de poleposition aan de Grote Prijs van Stiermarken. De zesvoudige wereldkampioen was de snelste van het pak in een uitgeregende kwalificatiesessie. Max Verstappen (RedBull) start naast hem op plaats twee. Carlos Sainz (McLaren) reed knap naar een derde stek, z'n beste startpositie uit z’n carrière. De Ferrari’s kwamen niet in het stuk voor. Charles Leclerc kreeg zelfs nog een gridpenalty en moet drie plaatsen achteruit. 

  1. Onze F1-watcher ziet hoe het ‘plan Schumacher’ begint te kloppen: “Eerst Alfa Romeo, daarna Ferrari”
    PREMIUM
    Formule 1

    Onze F1-wat­cher ziet hoe het ‘plan Schumacher’ begint te kloppen: “Eerst Alfa Romeo, daarna Ferrari”

    De volgende stap. Mick Schumacher (21) mag vrijdag aantreden in de vrije trainingen tijdens de Eifel Grand Prix op de Nürburgring in Duitsland. Hij gaat er de Italiaan Antonio Giovinazzi vervangen. Nog geen F1-race voor alle duidelijkheid, maar alles wijst erop dat Mick wordt klaargestoomd om volgend seizoen in de voetsporen van zijn papa Michael te treden. Hij domineert sinds enkele weken ook de Formule 2 en voert er de stand al aan. Mick moet absoluut naar de Formule 1. Zo schrijft het ‘plan Schumacher’ voor.