De vijandigheid tussen Verstappen en Hamilton
Volledig scherm
De vijandigheid tussen Verstappen en Hamilton © AFP en RV

“Hij is zot”, elleboogje en crashes: de vijandschap tussen Verstappen en Hamilton in 5 momenten

Formule 1Gisteren zat het er weer bovenarms op, tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Minstens drie keer raakten ze elkaar of duwde de ene de andere opzij, in de grand prix van Saudi-Arabië. En het was niet de eerste keer. Tijd voor een selectie uit hun meest intieme momenten van het seizoen: de vijf opvallendste contacten – van welke aard ook – tussen de twee titelkandidaten.

13 reacties

 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  Hamilton heeft eerst Max eruit gereden en dan opdracht gegeven Bottas hetzelfde te doen ,dus zij zijn de aanstokers .
 • Freddie HEREMANS

  2 maanden geleden
  Max is de arrogante onsportiviteit zelve : zijn mentaliteit ligt perfect vervat in dat ene zinnetje : voorbijgaan of botsen! Alle middelen zijn goed om Hamilton af te houden. Abu Dhabi zou wel eens 'de kroon op zijn werk' kunnen worden... beide wagens in de muur, en zo gespeeld dat Max er zonder straf van af komt en dus dr Titel wint. Hopelijk een ander, rechtvaardig, scenario...
 • johan fransaert

  2 maanden geleden
  dat tussen de twee titelkandidaten een psychologisch oorlogje gaande is ok dat is normaal denk ik maar dat de teams en dan vooral Mercedes en in mindere mate RB daaraan meedoen dat keur ik niet goed en het gaat hun imago ook geen goed doen. en aan de wedstrijdleiding oordeel nu eens onpartijdig want nu ligt het er vingerdik op dat Mercedes een te grote vinger in de pap heeft.
 • helena brouns

  2 maanden geleden
  Ik heb er alle vertrouwen in dat Max wereld kampioen wordt Hamilton heeft zijn tissues nodig
 • Erwin Van Roy

  2 maanden geleden
  Max is geen race piloot maar een kamikaze piloot
 1. “Regels gelden ook voor hem”: FIA krijgt nog geen contact met Hamilton, Mercedes zinspeelt wel op langer verblijf
  Formule 1
  18

  “Regels gelden ook voor hem”: FIA krijgt nog geen contact met Hamilton, Mercedes zinspeelt wel op langer verblijf

  De auto’s van Formule 1-renstal Mercedes rijden in het nieuwe jaar weer in de vertrouwde zilveren kleur, maar de voorbije weken rees de vraag of Sir Lewis Hamilton naast George Russell ook één van de zitjes zou bezetten. In een tweet hintte Mercedes gisteren dat de Engelsman in 2022 gaat voor zijn achtste wereldtitel, maar de FIA kan nog altijd geen contact met hem krijgen.
 2. Blik op het vermogen: Max Verstappen heeft nog lange weg te gaan om Lewis Hamilton bij te benen
  10

  Blik op het vermogen: Max Verstappen heeft nog lange weg te gaan om Lewis Hamilton bij te benen

  65 miljoen: dat is het totaal geschatte vermogen van Max Verstappen. Maar na zijn wereldtitel Formule 1 zal daar een flinke smak bijkomen. Niet zozeer door het prijzengeld, want de winnaar van een grand prix of wereldtitel krijgt geen cent van de organisatoren, maar wel door een verhoging van het basissalaris, de bonussen en de inkomsten aan persoonlijke sponsoring en merchandising (petjes, T-shirts, miniatuurautootjes, etc.).