Max Verstappen in Monaco.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen in Monaco. © Photo News

Het mes in het loon van Max Verstappen en co door ‘salary cap’, maar WK-leider vindt dat geen goed idee: “Wij brengen de show en riskeren onze levens”

F1Het lijkt alsof het dossier om de twee jaar onder het stof vandaan wordt gehaald. Maar deze keer lijkt het de regelgevers menens: er wordt nu écht onderhandeld over een ‘salary cap’. Inderdaad: een bovengrens aan wat een coureur mag verdienen. Wordt boeiend. Bij zes (van de tien) teams zitten ze er boven. Van een beetje tot een beetje heel veel. Max Verstappen gaf alvast mee dat hij er weinig voor voelt om in te leveren. “Iedereen verdient meer geld, ook de teams en de Formule 1. Waarom zouden wij, de coureurs, dan moeten worden gelimiteerd?”

16 reacties

 • bob jansens

  2 maanden geleden
  aan marc vandecauter, zoals u het zegt; ik zou er nog aan toe voegen RB kan van vandaag op morgen beslissen dat Perez de kopman wordt...
 • marc vandecauter

  2 maanden geleden
  Beste Max weet u waarom u niet te schoon bent om eventueel in te leveren om dat u niet alles bepalend bent ,uw wagen daar en tegen wel want zij eerlijk Max als u in een williams stapt zult u geen wedstrijd winnen of in de punten rijden
 • Marie Vanakker

  2 maanden geleden
  Mooi zou bij alle sporten moeten gebeuren want je kan natuurlijk niet alleen de F1 piloten een loon cap opleggen. Als dit erdoor komt gelijk ook een cap doortrekken voor voetbalspelers die verdienen ook veel teveel. Iedereen gelijk voor de wet of weeral niet?
 • eduard janssens

  2 maanden geleden
  Ik zou het ook niet in leveren ik zou niet met ander rekening houden ieder voor zich een ander kijkt ook niet naar mij .
 • Lucas Vissers

  2 maanden geleden
  Show ? Alleen het geld telt en daar moet en zal een eind aan komen !
 1. ONS RAPPORT. Een dikke ‘9' voor “de halfgod die terug is”, maar ook drie buizen: de punten na chaotische GP F1 van Silverstone
  PREMIUM
  Formule 1
  1

  ONS RAPPORT. Een dikke ‘9' voor “de halfgod die terug is”, maar ook drie buizen: de punten na chaotische GP F1 van Silversto­ne

  ‘t Werd een erg chaotische Grote Prijs van Groot-Brittannië, vanmiddag op het circuit van Silverstone. Er was al snel de horrorcrash van Zhou Guanyu, waarna aan het einde ook de safety car nog zijn rol speelde. Zo pakte Carloz Sainz zijn eerste overwinning in zijn carrière, maar hij was lang niet de beste piloot in koers. Wie dat dan wél was volgens onze F1-watcher Jo Bossuyt, ontdekt u hieronder!
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.