Valtteri Bottas (links) en Lewis Hamilton.
Volledig scherm
Valtteri Bottas (links) en Lewis Hamilton. © EPA

Hamilton zwakt kritiek op Bottas af: “We hebben allemaal weleens een slechte dag”

Formule 1Lewis Hamilton (36) heeft in een bericht op Instagram zijn kritische woorden over teamgenoot Valtteri Bottas (32) wat afgezwakt. De zevenvoudige wereldkampioen in de Formule 1 zei zondag na de Grote Prijs van Mexico dat Bottas bij de start “de deur liet openstaan” voor Max Verstappen (24). De Nederlander passeerde beide Mercedessen en legde daarmee de basis voor zijn overwinning in Mexico-Stad.

9 reacties

 • christian peeters

  2 maanden geleden
  Dus Hamilton kon het niet zelf oplossen, dit ondanks het feit dat hij voor Verstappen kon starten, en dat noemen ze een kampioen, ik zou Hamilton eerder bij de categorie vergane glorie indelen.
 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  Max laat dit seizoen duidelijk zien wie de beste rijder is! Als laatste voorbeeld die geweldige start afgelopen weekend. Wereldwijd wordt hij nu door de echte kenners als de beste rijder gezien!
 • rudy bryssinck

  2 maanden geleden
  Wereldkampioen word je dus met de beste wagen + een ploeggenoot die de deur dichthoud . Niet meer om rij-kwaliteit?
 • Davy Schoots

  2 maanden geleden
  Bottas zal zich meer kunnen bewijzen in zijn eerste jaar bij Alfa dan al de jaren bij Mercedes..
 • Hugo Schelstraete

  2 maanden geleden
  Een zeer volwassen reactie van een zeer groot kampioen.
 1. Onze F1-watcher legt uit waarom dit slechts het begin is voor de tot wasdom gekomen Verstappen: “Max profileerde zich als de nieuwe baas in het peloton”
  PREMIUM
  Formule 1
  37

  Onze F1-wat­cher legt uit waarom dit slechts het begin is voor de tot wasdom gekomen Verstappen: “Max profileer­de zich als de nieuwe baas in het peloton”

  Nog altijd even snel op die piste van asfalt. Maar nu ook véél sterker in die smallere piste van zowat vijftien centimeter breed: de afstand tussen linker- en rechteroor. Onze Formule 1-watcher ziet dat er is een nieuwe Max Verstappen is opgestaan. Het jongetje is volwassen geworden. “In 2018 vreesden omstaanders dat Max zijn collega na een race een hengst zou verkopen. Die scherpe kantjes zijn er niet meer. Max heeft ze zelf weg gevijld.” En is klaar voor meer. Veel meer...