AFP
Volledig scherm
© AFP

Hamilton nekt in slot Verstappen na meesterlijk plannetje en wint voor vijfde keer op rij in Spanje

Formule 1Voor het vijfde jaar op rij heeft Lewis Hamilton (Mercedes) de Formule 1-manche van Spanje gewonnen. Max Verstappen (Red Bull) bood in Catalonië stevig weerwerk, maar een slimme strategie die deed terugdenken aan het zinderende einde in Hongarije 2019 maakte dat de zevenvoudige wereldkampioen in het slot over de Nederlander denderde. Hamilton verstevigt ook zijn WK-leidersplaats. Valtteri Bottas (Mercedes) mocht mee op het podium.

15 reacties

 • Erwin Van Roy

  1 maand geleden
  Hamilton is samen met Max de beste rijder maar de verhaaltjes van zet eenserd welke rijder in de Mercedes is toch om te lachen. Hamilton heeft met McLaren bewezen top rijder te zijn door daar in zijn 2 de seizoen een WK titel te behalen en is dan naar Mercedes overgestapt dat toen nog niet eens een top team was. Ze zijn samen gegroeid naar de absolute top.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Als je 2.1 en op bepaald moment 2.5 tiende van seconden inloopt per ronde is niet omdat RB plots zoveel trager was maar de Mercedes plots zoveel sneller en dat heb al aangehaald ,ze moeten die Mercedes en data toch maar eens deftig onder ogen begin-nen nemen,want zo'n tijdverschillen(lichtjaren in F1) zijn zomaar plots niet normaal. Mercedes heeft iets(al dan niet illegaal maar ze moeten het vinden natuurlijk).De F1 amper seizoen gestart niet meer bekijken waart,start bekijken en omzetten
 • Leo Legrelle

  2 maanden geleden
  Als je het kampioenschap spannender wil maken, geef dan net zoals in Australië de winnaar 20kg extra gewicht mee. Of schakel de DRS van de winnaar uit in de eerstvolgende wedstrijd.
 • Ineke Visser

  2 maanden geleden
  #johan fransaert, U heeft gelijk de strategie van Mercedes is beter dan die van Red Bull.
 • Wilfried DE HERT

  2 maanden geleden
  Staaltje van meesterlijke strategie van Mercedes.
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. ‘Track limits’ zorgen voor ophef in F1 na beklijvend duel Hamilton - Verstappen: “Altijd gezegd dat we ze niet zouden monitoren”
  Formule 1
  19

  ‘Track limits’ zorgen voor ophef in F1 na beklijvend duel Hamilton - Verstappen: “Altijd gezegd dat we ze niet zouden monitoren”

  Heel wat commotie na de erg spectaculaire tweestrijd tussen Hamilton en Verstappen gisteren tijdens de seizoensopener in Bahrein. Onderwerp van discussie: de track limits. Vooral in bocht vier zouden de regels rond het handhaven van de positie op de baan onduidelijk of verwarrend zijn. Voor Michael Masi, de wedstrijdleider van de FIA, is het echter duidelijk en dat heeft hij ook zo uitgelegd, vertelt hij Motorsport-Total.com.