Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Hamilton, die gridstraf van tien plaatsen kreeg, daagt op in Turkije in genderneutrale Schotse kilt

Formule 1“Iedereen mag dragen wat men wil."  Lewis Hamilton, die omwille van een nieuwe motor een gridstraf van tien plaatsen kreeg, daagde gisteren in de Grote Prijs Formule 1 van Turkije op in een Schotse kilt. Een statement van de Brit, zo blijkt.

9 reacties

 • Ludo Vermeulen

  2 maanden geleden
  Ik denk dat de Schotten een beroerte krijgen als je dat een kilt noemt.
 • Miguel Baert

  2 maanden geleden
  Hoezo twee maten, twee gewichten? Een formule 1 motor bestaat uit meerdere onderdelen. Naast de verbrandingsmotor heb je nog de 'hybride' onderdelen. Ieder onderdeel die je te veel moet vervangen heeft een straf en die zijn cumulatief. Verstappen heeft twee weken geleden alles vervangen dus moest hij achteraan starten. Hamilton gaat enkel de verbrandingsmotor vervangen en dat kost 10 plaatsen.
 • Bruno Cabooter

  2 maanden geleden
  @Wilfried De Hert: De gridstraf van Verstappen werd 'opgeslorpt' door de complete motorwissel waardoor die helemaal achterop de grid moest plaatsnemen. @Paul Willems: Bij Hamilton werd maar een gedeelte van de motorunit vervangen vandaar de schijnbaar mildere straf tov Verstappen.
 • Theo Van Hoof

  2 maanden geleden
  Tja Wilfried DE HERT: wat dan gezegd van de 10 seconden die LH kreeg in Silverstone, om MV er af te kegelen met een impact van 51G, terwijl hij de wedstrijd won met 13 seconden voorsprong. Is dat dan wel een straf? RBR heeft gewoon gedaan wat elk team zou doen op dit ogenblik van de competitie. Ze hebben de ganse aandrijflijn vervangen. Op de 14de plaats starten of de laatste maakte toch niks uit.
 • Paul van de velde

  2 maanden geleden
  Max moet alleen oppassen dat Hamilton met zijn voorwielen de achterband van Verstappen niet raakt want daar heeft Hamilton véél ervaring mee als je zijn verleden wil bekijken. Meestal is de schade voor de aanrijder (in dit geval Hamilton) nul. De aangeredene verliest veel plaatsen of ligt uit de race.