Bernie Ecclestone en Lewis Hamilton.
Volledig scherm
Bernie Ecclestone en Lewis Hamilton. © AFP

Formule 1-icoon Ecclestone blij voor Verstappen, maar vooral bikkelhard voor manipulatie bij Mercedes: “De sport lijdt hieronder”

Formule 1Voormalig Formule 1-topman Bernie Ecclestone vindt dat Max Verstappen de terechte wereldkampioen is. Dat zei de 91-jarige Brit in een interview met een mediagroep uit München. Ecclestone is ook streng voor Mercedes en Lewis Hamilton.

49 reacties

 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Bandenwissel was enkel mogelijk omdat de wedstrijd geneutraliseerd was. Daardoor verloor Verstappen geen tijd - anders goed voor afrijden en het terug opkomen op de baan +20 seconden. Bovendien mocht hij van de safety car plaats nemen achter Hamilton. Waardoor hij geen gedubbelden meer moest inhalen en nog +10 seconden achterstand terug cadeau kreeg. Bovendien kon Hamilton het risico niet nemen om te wisselen. Werd de wedstrijd vrij gegeven dan kwam hij achter Verstappen de baan op, Glenn.
 • Eric De Baeremaeker

  5 maanden geleden
  Zeer juist , het zijn zagen bij Mercedes . Ze zijn het niet gewoon dat ze concurrentie hebben . Kijk naar het tijdperk Prost , Senna en andere top racers uit die tijd , dat was pas spannend en mooi en klagen deden ze niet .
 • Guido David

  5 maanden geleden
  Meneer Ecclestone zijn eigen tijd en bemoeienissen vergeten... Schijnheilig wereldje steeds geweest en zal het altijd blijven, net als voetbal en wieler wereld of sporten waar grof geld de ronde doet...
 • Leo Legrelle

  5 maanden geleden
  Nieuwe regel, als je Queen, euh excuseer, Sir Hamilton in je spiegels ziet laat em dan maar direct door. Anders ben je een "this Guy is crazy man", of doe je aan "dangerous driving man". Duidelijk dat Ham zijn makkelijke tijd in de F1 heeft gehad en alleen nog punten kan scoren door anderen te laten straffen. De fouten die hij zelf maakt, of anderen die door hem vakkundig van de baan worden geschoven of gedrukt, daar mag onze huilebalk zeker geen zware straffen voor krijgen. Totootje ook happy.
 • André Gijbels

  5 maanden geleden
  Hamilton heeft volgend jaar ook Russel tegen en Verstappen,moet op 2 kampen uitkijken
 1. Bizarre aanrijding met z'n landgenoot Latifi levert Stroll gridstraf op
  Play
  Formule 1
  2

  Bizarre aanrijding met z'n landgenoot Latifi levert Stroll gridstraf op

  De kwalificaties van de GP Formule 1 van Australië waren spannend, maar ook incidentrijk. Eerst was er een bizarre aanrijding tussen Lance Stroll en Nicholas Latifi en in het slot van de kwali’s belandde een sterke Fernando Alonso nog in de muur. Intussen werd bekend dat Stroll, die sowieso achteraan start, een gridstraf van drie plekken heeft gekregen en ook Alex Albon en Sergio Pérez moeten mogelijk nog vrezen voor hun startpositie in Melbourne.