F1-race in Silverstone ontsierd door horrorcrash in absolute beginfase, halo redt Zhou Guanyu

Formule 1Nogmaals het bewijs dat een halo levens kan redden in de Formule 1. De Chinees Zhou Guanyu werd na een contact ondersteboven weggeslingerd en belandde zelfs achter de bandenmuur. Na een kwartier kwam het verlossende nieuws dat Zhou bij bewustzijn was. Meteen na het incident snelde George Russell, die ook betrokken was, uit zijn bolide om de Chinees ter hulp te schieten. De race werd gewonnen door Carlos Sainz. Na de wedstrijd waren er beelden van Zhou in de paddock. Ook plaatste hij een foto op Twitter.

6 reacties

 • Kevin Herreweg

  1 maand geleden
  Mijn respect voor Russel is nog meer toegenomen dan hij al had van mij! Goed geholpen met aanwijzingen te geven aan de marshals chapeau!!
 • glenn wouters

  1 maand geleden
  Russel was al hoog in mijn achting, maar stijgt nu nog meer.
 • Roelof de Vroede

  1 maand geleden
  Meteen na het incident snelde George Russell, die ook betrokken was, uit zijn bolide om de Chinees ter hulp te schieten. En dat menselijk gedrag betekende voor hem de diskwalificatie. Dat zegt veel over de FIA.
 • eduard janssens

  1 maand geleden
  Mijn respect voor Russel !
 • eva de wilde

  1 maand geleden
  Zelfs met halo heel veel geluk als ge daar levend of zonder blijvend letsel uit komt.
 1. Piquet komt met excuses na discriminerende opmerkingen aan adres van Hamilton: “Zou dat woord nooit gebruiken”
  Play
  Formule 1
  10

  Piquet komt met excuses na discrimine­ren­de opmerkin­gen aan adres van Hamilton: “Zou dat woord nooit gebruiken”

  De Braziliaanse oud-wereldkampioen Nelson Piquet heeft in een verklaring zijn excuses aangeboden voor zijn racistische uitlatingen aan het adres van Lewis Hamilton. “Wat ik zei was ondoordacht en ik verdedig het niet, maar ik wil benadrukken dat de gebruikte term in het Braziliaans Portugees op grote schaal wordt gebruikt als de term voor ‘man’ of ‘persoon’”, valt te lezen in de verklaring van Piquet.