photonews
Volledig scherm
© photonews

“Dit is voor echte mannen”: waarom zijn de Formule 1-coureurs zo verzot op het mythische Spa-Francorchamps?

Formule 1Het circuit van Spa-Francorchamps. Het ideale decor om de tweestrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen - een verschil van 8 luttele puntjes in het klassement - te hervatten. Beide heren kijken, net als elke andere Formule 1-coureur, reikhalzend uit naar het toertje in de Ardennen. Maar wat maakt de GP van België zo uniek? Een inkijk. “Dit is een rondje voor echte mannen.” 

6 reacties

 • Eddy De Splenter

  1 jaar geleden
  Inderdaad een zeer mooi circuit. Maar echte mannen . De echte F1 piloten rijden helaas niet meer mee . Alleen Vettel/ raikkonen blijven nog over . Nu moet de baan vlak zijn er mag geen regen zijn . En de auto word bestuurd in de pits . Omhoog gevallen rijkeluiskindjes ja
 • jos dedecker

  1 jaar geleden
  Leuk voor de coureurs, maar minder leuk voor het publiek. De laatste jaren is dit echt een draak van een wedstrijd. Het circuit lijkt minder geschikt voor de moderne F1-wagens.
 • johan fransaert

  1 jaar geleden
  ik hoop dat ze deze keer na de start allen heelhuids de bocht omgaan en nadien moge de beste/slimste winnen en ja hoor ik hoop op regen dan hebben de kleinere teams ook een zeer reëele kans en speelt de kracht van de motor veel minder een rol dus duimen maar.
 • Jean Petermans

  1 jaar geleden
  Eén voornaam ding werd vergeten in dit artikel, de onvoorspelbare weersomstandigheden op dit circuit enerzijds omdat het zo lang is en anderzijds omdat het door bosgebied gaat wat tot gevolg heeft dat de zon kan schijnen op de ene plaats en pijpenstelen gieten op een andere plaats.
 • Dave Janssens

  1 jaar geleden
  De bocht naar links aan de voet van Raidillon is Eau Rouge, een overblijfsel van een bocht in het historische (straat)circuit en tevens de naam van een klein riviertje dat onder het circuit door loopt. Raidillon komt van het Franse woord 'raide' wat stijl betekent. Raidillon betekent vrij vertaald stijle weg of stijl pad.