Lewis Hamilton
Volledig scherm
Lewis Hamilton © EPA

“Dit is gemanipuleerd”: Lewis Hamilton dacht er het zijne van in niet op tv vertoonde radioboodschap, Mercedes zint op juridische stappen

Formule 1“Dit is gemanipuleerd”, klonk het via de teamradio. Lewis Hamilton dacht er, in de slotronde na het verliezen van het duel tegen Max Verstappen, het zijne van. Na een WK-apotheose vol controverse veegde de FIA alle protesten van Mercedes van tafel, maar daar laat de geklopte renstal het niet bij zitten. Moet Verstappen alsnog vrezen voor zijn titel?

229 reacties

 • Leo Legrelle

  5 maanden geleden
  Als alles eerlijk was gespeeld voor beide partijen en alle straffen voor iedereen van toepassing waren geweest, dan had MB nog niet eens het WK constructeursschap gewonnen. Hoeveel keer is Ham en Bott gestraft geweest tov Ver. 3x heeft MB een of meerdere RBR's eruit gekegeld met beschadigde RBR's en motoren die niet meer voluit konden gaan. Om maar te zwijgen van al die nieuwe MB motorenveranderingen met slechts 5 plaatjes achteruit als straf, dan heb je ze nooit gehoord die slechte verliezers.
 • Dirk Vermeulen

  5 maanden geleden
  FIA kan misschien nu al beslissen wie volgend jaar kampioen wordt, dan hoeft al die show niet met de ene controversiële beslissing na de andere. Zo wordt er veel geld uitgespaard en moeten mensen niet naar die onzin kijken. Sport is dit al lang niet meer.
 • Mieke Ponet

  5 maanden geleden
  Om te winnen moet men geluk hebben en zeker in de F1, indien geen onderbreking kan max het op zijn buik schrijven.
 • Kirby Morgan

  5 maanden geleden
  Dit gaat niet meer om de F1-sport of om Mercedes, RedBull, Verstappen of Hamilton. Dit gaat enkel om centen want kunnen voor de dag komen dat een automerk wereldkampioen is brengt extra centen in het laadje. Niet meer, niet minder.
 • Etienne De Bondt

  5 maanden geleden
  Overal waar geld de plak zwaait is de sportiviteit ver te zoeken. Erg, zeer erg dat een rechter welk van F1 zoveel kent als een kip van vierkante eieren leggen, moet beslissen over wie kampioen is.
 1. 
Van de klim van Russell tot de val van Schumacher, onze F1-watcher over de stijgers en dalers op de F1-beurs
  PREMIUM
  F1
  2

  Van de klim van Russell tot de val van Schumacher, onze F1-wat­cher over de stijgers en dalers op de F1-beurs

  “In Formule 1 ben je maar zo goed als je gisteren presteerde.” Of ook nog: “Gisteren halfgod, vandaag schlemiel.” Het zijn geijkte uitdrukkingen in het F1-jargon. Barcelona is de 6de GP van het jaar: na amper een kwart van het seizoen zijn sommige coureurs al van hun pluimen verloren, of is hun marktwaarde gestegen. Waarom deze tien coureurs hun aandeel hebben zien stijgen of dalen.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.