Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De leermeester van Max Verstappen: “Wij zeiden na twee dagen al: je kan hem zo in de Formule 1 zetten”

Formule 1Frits van Amersfoort zit zondag op het puntje van zijn stoel als in Djedda de lichten op groen springen voor de eerste GP van Saudi-Arabië. De Nederlander, die al decennialang met zijn renstal Van Amersfoort Racing actief is in de autosport, hoopt dat zijn voormalige poulain Max Verstappen wereldkampioen wordt. Al is hij er niet zo gerust op.

9 reacties

 • Lorenzo Schoovaerts

  1 maand geleden
  Max is snel maar ook vuil en mist vaak het totaalplaatje. Zoals toen hij Ocon eraf reed terwijl hij voor lag en alles te verliezen had. Max is top. Maar Lewis is net dat beetje beter. Die jongen rijdt niet alleen veel properder, hij weet ook meer snelheid uit de auto te halen. Hij neemt andere exit lijnen waardoor hij half op de straight een pak meer top haalt. En dan roepen de anderen: het is de motor. Nee, het is Lewis. Max komt echt nog veel te kort.
 • Judith Velghe

  2 maanden geleden
  Lewis is een topcoureur, maar Max is supertop. Ik plaats hem op hetzelfde schavot als Senna. En ja, dat is hoger dan Schummi , Lewis of Prost. Qua karakter en race-stijl vergelijk ik hem dan weer met Nigel Mansell (één van mijn favorieten vroeger)
 • Janus Trijp

  2 maanden geleden
  Max is duidelijk de betere f1 piloot, maar Mercedes heeft een sterke motor.
 • Filip Joly

  2 maanden geleden
  Het is alleen spannend omdat straffen, reglementen, bandenwissels, vervangen van onderdelen de start grid en de uitslag bepalen. En wanneer ze echt racen krijgen ze tijds penalties. Neen deze afstandsbediende F1 is puur virtueel. Senna en Schumacher vallen in slaap als ze achter een huidig F1 stuur kruipen.
 • Bella Jo

  2 maanden geleden
  Als Mercedes Max niet van de baan had gereden, was Max vandaag al wereldkampioen.
 1. “Dit is gemanipuleerd”: Lewis Hamilton dacht er het zijne van in niet op tv vertoonde radioboodschap, Mercedes zint op juridische stappen
  Play
  Formule 1
  229

  “Dit is gemanipu­leerd”: Lewis Hamilton dacht er het zijne van in niet op tv vertoonde radiobood­schap, Mercedes zint op juridische stappen

  “Dit is gemanipuleerd”, klonk het via de teamradio. Lewis Hamilton dacht er, in de slotronde na het verliezen van het duel tegen Max Verstappen, het zijne van. Na een WK-apotheose vol controverse veegde de FIA alle protesten van Mercedes van tafel, maar daar laat de geklopte renstal het niet bij zitten. Moet Verstappen alsnog vrezen voor zijn titel?