Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Chaos in Jeddah: Schumacher met helikopter afgevoerd na zware crash, Hamilton voor het eerst in vijf jaar niet voorbij Q1, pole voor Perez

Formule 1Sergio Pérez (Red Bull) heeft zijn eerste pole uit zijn carrière behaald. De Mexicaan klopte beide Ferrari’s. Max Verstappen strandde op plek vier. De kwalificatiesessies op het circuit van Jeddah werden ontsierd door een zware crash van Mick Schumacher (Haas) in Q2. De Duitser werd weggevoerd in een helikopter, maar bleef ongedeerd. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton werd in Q1 al uitgeschakeld - de Brit klokte pas de 16de tijd. 

28 reacties

 • André Gijbels

  3 maanden geleden
  De race word zondag gereden,die is van toepassing, er kan veel gebeuren op een race circuit,dan worden er meer dan 50 rondes gereden,dan begint de materialen slag,zelfs een sub-team kan de race winnen,het is niet als ge als éérste vertrekt dat ge als eerste aankomt,de race zal het uit uitmaken,wie als éérste onder de geblokte vlag rijd en niks anders is de winnaar al de rest is een verliezer
 • Peter Post

  3 maanden geleden
  Stijn, hoewel ik geen fan van Lewis ben is hij duidelijk een goed piloot maar geef toe, veel tegenstand heeft hij de laatste jaren niet gehad. Is dat zijn fout? Natuurlijk niet...
 • stijn Van Keer

  3 maanden geleden
  Roger, de meest overroepen coureur?? Hij heeft zowat elk F1 record die er bestaat verbroken of op z’n minst geëvenaard. Dat zijn gewoon cijfers zwart op wit, daarvoor hoef je niet eens fan van de man te zijn. Er komt op dat niveau van absolute topsport nu eenmaal een moment dat je achteruit gaat. Dat geldt voor elke topsporter, of je nu Messi, Tom Boonen of Usain Bolt bent.
 • guy vermeulen

  3 maanden geleden
  Nu kan men niet veel van elkaar vergelijken en alles is nieuw , wacht binnen een jaar en als alles op punt staat elektrisch .
 • Jef Lois

  3 maanden geleden
  Hamilton die al jaren door gaat voor super piloot is niks beter als de andere jongens als hij niet over de beste wagen beschikt,Russel rijd hem met dezelfde wagen naar huis. Dat is het bewijs dat hij al jaren de beste wagen gehad heeft zonder enige tegenstand . En als hij tegenstand heeft zoals vorig seizoen dan gaat hij zich huilend maanden verschuilen.
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.