AFP
Volledig scherm
© AFP

Carlos Sainz wint geaccidenteerde GP van Silverstone en boekt eerste zege uit zijn carrière, Verstappen beleeft baaldag

Formule 1Carlos Sainz heeft de GP van Silverstone op zijn naam geschreven. Het is voor de Spanjaard de eerste zege uit zijn carrière. Sergio Pérez en Lewis Hamilton vervolledigden het podium. Max Verstappen kende een pechdag en eindigde zevende. De race werd ontsierd door een echte horrorcrash in de absolute beginfase.  

11 reacties

 • Guido Volkaerts

  5 maanden geleden
  Vreemde strategie bij Ferrari... Verstappen doet ondanks zevende plaats toch nog goede zaken... Mercedes doet ook weer terug mee. Sainz heeft het verkorven bij Leclerc en deed toch een aantal onsportieve bewegingen die niet bestraft werden, zie die herstart waar hij Verstappen op een haar na in het decor duwt maar in Silverstone mag zoiets blijkbaar, zie vorige editie... Mooi is die Helo niet maar hij heeft eens te meer zijn nut bewezen.
 • Geert Van de Moortele

  5 maanden geleden
  Wat was me dat na de herstart.Bloedstollend einde van de race.
 • jean luc jorissen

  5 maanden geleden
  Bij Ferrari mogen ze er bij een deel een C4 klaarleggen nu hebben ze voor Leclerc in Monaco en in Silverstone het verbrod.
 • Frederik Jansens

  5 maanden geleden
  Ferrari heeft het weer verprutst voor Leclerc door hem tijdens de SC niet binnen te roepen voor soft banden. Zo geven ze race na race het kampioenschap weg.
 • Robin De Clerck

  5 maanden geleden
  YesYes schumi 4 punten...Haas 2x in de punten..top!
 1. NEXT GEN F1. Isack Hadjar, een Franse Algerijn van 18 met de neus én de stuurslag van Alain Prost: “Over 2 jaar wil ik de Formule 1 in”
  PREMIUM
  Formule 1

  NEXT GEN F1. Isack Hadjar, een Franse Algerijn van 18 met de neus én de stuurslag van Alain Prost: “Over 2 jaar wil ik de Formule 1 in”

  “Hij heeft de neus van Alain Prost,” zei een Franse collega ons. Blijkbaar ook de stuurslag. “Natuurlijk ga ik naar Formule 1, want ik ben… de beste.” Isack Hadjar kan in de ondersteuning van zijn ambitie rekenen op een partner die kan tellen. Het grote Red Bull zet in op de 18-jarige Fransman. Om hem in 2024 al F1 te laten rijden.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.