AFP
Volledig scherm
© AFP

Carlos Sainz wint geaccidenteerde GP van Silverstone en boekt eerste zege uit zijn carrière, Verstappen beleeft baaldag

Formule 1Carlos Sainz heeft de GP van Silverstone op zijn naam geschreven. Het is voor de Spanjaard de eerste zege uit zijn carrière. Sergio Pérez en Lewis Hamilton vervolledigden het podium. Max Verstappen kende een pechdag en eindigde zevende. De race werd ontsierd door een echte horrorcrash in de absolute beginfase.  

11 reacties

 • Guido Volkaerts

  1 maand geleden
  Vreemde strategie bij Ferrari... Verstappen doet ondanks zevende plaats toch nog goede zaken... Mercedes doet ook weer terug mee. Sainz heeft het verkorven bij Leclerc en deed toch een aantal onsportieve bewegingen die niet bestraft werden, zie die herstart waar hij Verstappen op een haar na in het decor duwt maar in Silverstone mag zoiets blijkbaar, zie vorige editie... Mooi is die Helo niet maar hij heeft eens te meer zijn nut bewezen.
 • Geert Van de Moortele

  1 maand geleden
  Wat was me dat na de herstart.Bloedstollend einde van de race.
 • jean luc jorissen

  1 maand geleden
  Bij Ferrari mogen ze er bij een deel een C4 klaarleggen nu hebben ze voor Leclerc in Monaco en in Silverstone het verbrod.
 • Frederik Jansens

  1 maand geleden
  Ferrari heeft het weer verprutst voor Leclerc door hem tijdens de SC niet binnen te roepen voor soft banden. Zo geven ze race na race het kampioenschap weg.
 • Robin De Clerck

  1 maand geleden
  YesYes schumi 4 punten...Haas 2x in de punten..top!