AFP
Volledig scherm
© AFP

Buitenlandse pers vergelijkt F1-titelstrijd met ‘Squid Game’ en ‘oorlog in de woestijn’: “De smerigste dans van Verstappen en Hamilton”

Formule 1Op naar de climax zondag in Abu Dhabi. Voor het eerst sinds 1974 staan voor de laatste Grote Prijs van het seizoen in de Formule 1 de twee beste rijders met een gelijk aantal punten. En na wat voor een beklijvende race in Saudi-Arabië. Lang vervlogen, de jaren waarin de F1 de saaiste sport ter wereld was. De Europese sportpers smult. “Niets valt uit te sluiten zondag. Wie er ook verliest, geen van de twee zal dat aanvaarden — en daarin schuilt het gevaar voor Hamilton.”

36 reacties

 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  1 maand geleden
  @jan Verheyen ,juist zit me ook nog in hoofd.Mercedes heeft de titel al gekocht ,niet in 't verleden waar er vaak een reuk aan was en nu hetzelfde.Ze kunnen beter de wedstrijd niet uitzenden of RB niet eens starten ,ze worden tweede hoe en op welke manier ook ,een paar keer gele fase en zelfs rood deze keer als niet nodig is ,als veld maar terug bijeen komt.Voorbije zondag idem,waartom 2x stilstaande start denk je en niet achter Safty Car,nog geprobeerd Max te saboteren door 3de te vertrekken
 • eric meers

  2 maanden geleden
  Zondag wordt LH er in de eerste ronde af gereden door Max of zijn teamgenoot . Red Bull weet ook dat Mercedes sneller is dus gaan ze zeker geen risico nemen . We hebben in het verleden al een aantal keren een wereld kampioen gehad die de concurrentie van de baan reed
 • Franc saas

  2 maanden geleden
  Van mij mag Verstappen kampioen worden , maar dat is persoonlijk .Maar wat hij deed was volgens mij zeker niet correct , ik denk dat hij hoopte dat Hamilton op hem reed en niet meer verder kon ...maar laat ons eerlijk wezen , zulke maneuvers zijn in het verleden nog gebeurd.
 • Sylvain Jacob

  2 maanden geleden
  Verstappen doet alles om wereldkampioen te worden wacht maar tot de volgende race als hij geen kans maakt om de race te winnen rijd hij Hamilton wel van de baan.
 • Frederic verhelle

  2 maanden geleden
  Schumi blijft de grootste, formule 1 bolides zijn nu veel te technologische,te veel snufjes, het beste is weg van de f 1, niemand zegt iets over titel Hamilton in 2008, afgepakt van Massa ,denk daar eens over na jongens ,Mercedes heeft veel te veel macht, zelfs Ferrari kon dit niet wat Mercedes nu doet met de "regelmenten"
 1. “Dit is gemanipuleerd”: Lewis Hamilton dacht er het zijne van in niet op tv vertoonde radioboodschap, Mercedes zint op juridische stappen
  Play
  Formule 1
  229

  “Dit is gemanipu­leerd”: Lewis Hamilton dacht er het zijne van in niet op tv vertoonde radiobood­schap, Mercedes zint op juridische stappen

  “Dit is gemanipuleerd”, klonk het via de teamradio. Lewis Hamilton dacht er, in de slotronde na het verliezen van het duel tegen Max Verstappen, het zijne van. Na een WK-apotheose vol controverse veegde de FIA alle protesten van Mercedes van tafel, maar daar laat de geklopte renstal het niet bij zitten. Moet Verstappen alsnog vrezen voor zijn titel?