Boze Wolff en Mercedes gaan niet naar FIA-gala maar zien wel af van beroep, Verstappen is definitief wereldkampioen: “Wilden titel niet winnen in de rechtbank”

Formule 1Max Verstappen hoeft niet meer te vrezen dat zijn wereldtitel in de rechtbank in gevaar komt. Het Formule 1-team van Mercedes heeft besloten af te zien van een beroepszaak en feliciteert de Nederlander en Red Bull. Mercedes richt wel samen met de FIA een commissie op die de F1-regels moet verduidelijken. Ook ploegbaas Toto Wolff - die net als Hamilton niet naar het FIA-gala trekt - reageerde kort op de kwestie: “Noch Lewis, noch wij willen die titel winnen in de rechtbank.”

82 reacties

 • Katrien Caers

  5 maanden geleden
  Winst van Verstappen is enkel een poging F1 op te smeuren bij het grote publiek. Wat lij betreft, grandioos mislukt. Kunnen ze nu al zeggen wie volgend jaar wereldkampioen wordt, dan hoef ik niet naar hun geënsceneerde races te kijken...
 • Rudi Van Goethem

  5 maanden geleden
  Het moest absoluut eens iemand anders zijn, dus hebben de bobos het eventjes georganiseerd. Is Max een goeie coureur, ja. Is hij de verdiende wereldkampioen, neen. See you next year.
 • Bart Timperman

  5 maanden geleden
  Mercedes is een slechte verliezer, Max heeft de tittel terecht verdiend, ook in de rechtbank zou Mercedes de tittel niet winnen, grootspraak van meneer Wolff.
 • Anne Ravoet

  5 maanden geleden
  Al wie beweert dat LH benadeeld geweest is in de race moet die dringend eens herbekijken. Bij het afsnijden van de bocht zegt het reglement plaats terug. Dit moest nu ineens niet. Gedubbelde wagens moeten uit de weg en plaats maken. Dit moest ineens niet meer. Ah nee, want LH reed eerst en MV achter de gedubbelde wagens. En nu richt Mercedes een commissie op voor toepassing van de regels ? Goed bezig. FIA is Mercedes. Misschien aan de top eens schoon schip maken
 • Marko Decandt

  5 maanden geleden
  Eigenlijk zijn de meesten totaal naast de kwestie bezig. Ik lees of hoor constant dat Max het verdiende omdat hij constant was heel het seizoen en omdat er blijkbaar volgens velen in 1 race iets gebeurd was dat volgens hen niet kon. Maar we praten hier over die ene beslissing met de SC in Abu Dhabi. Daar heeft de wedstrijdleiding zijn eigen regels niet gevolgd. Dat kan toch niet ontkent worden?