Jacky Ickx.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacky Ickx. © vincent duterne/photo news

Belgische F1-legende Jacky Ickx over de tweestrijd tussen Verstappen en Hamilton: “Max rijdt bergop, Lewis bergaf”

Formule 1Jacky Ickx (76) laat zijn licht schijnen over de huidige Formule 1. Over de tien centimeter van Max Verstappen. Over Lewis Hamilton die iedere week iets verder richting nederlaag rijdt. Maar ook over de oranje heuvels van Francorchamps en de bewuste bereidheid om je leven te riskeren. “Moet je echt bij elk contact tussen twee coureurs kijken of er geen sanctie nodig is? Alsof je een bokser zou straffen omdat hij zijn tegenstander net iets te hard KO slaat.” 

5 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  1 maand geleden
  Het is een goeie die het zegt, hij is destijds nooit bergop geraakt . Net zoals Boutsen die wist na drie seizoenen nog niet dat z'n wagen meerdere versnellingen had.
 • Erik De Brandt

  2 maanden geleden
  Dank je wel Mister Ickx voor de zeer klare kijk op de huidige F1. Ik ben van je leeftijd en ik heb je zien winnen en verliezen, je slaagt hier spijkers met koppen. Laat die huidige kritiekasters maar lullen. Jij was groot in eenvoud, dank je wel.
 • Guy Custers

  2 maanden geleden
  Jacky Ickx: uw licht gaat zeer duidelijk heel fel bergaf.
 • Dany Herman

  2 maanden geleden
  Sympathieke man, heb nog in zijn huis gewerkt en die maakte zonder onderscheid een praatje met iedereen en heus niet alleen over auto's.( heb daar geen voeling mee) Liet niet merken dat wij onder stof zaten en frisdrank stond vrij ter beschikking.
 • Patrick Brusseel

  2 maanden geleden
  Mooi interview. Verplicht leesvoer voor al deze die hier na iedere GP hun gal spuwen over zowel Verstappen als Hamilton. Denk dat iemand als Ickx er meer van kent dan zij.