Max Verstappen na de race in Bakoe.
Volledig scherm
Max Verstappen na de race in Bakoe. © REUTERS

Bandenleverancier Pirelli verwerpt beschuldigingen Verstappen na klapband: “Geen sprake van productiefout”

F1Ruim een week na de tumultueus verlopen Grote Prijs van Azerbeidzjan in de Formule 1 heeft Pirelli ontdekt waarom zowel bij Lance Stroll als Max Verstappen een achterband klapte. Volgens de bandenleverancier ontstond in de binnenste zijwand van de band een breuk. “Het onderzoek heeft uitgewezen dat van een productiefout of gebrekkige kwaliteit van de band geen sprake is.”

6 reacties

 • Alan Janssen

  2 maanden geleden
  Nou dan komt de kwaliteit eisen en testen niet overeen met de realiteit. Als je een fenomeen ziet en je kunt het niet verklaren dan test je niet de werkelijke situatie!! Kan Pirelli niets aan doen, maar ze zouden de breuk toch moeten onderzoeken en zien of ze deze in test kunnen nabootsen. Werk aan de winkel dus!
 • Mathy Boonen

  2 maanden geleden
  Risico van een 1 stop strategie. Meermaals gebleken vorig seizoen en dit seizoen ook
 • Toon Schouteden

  2 maanden geleden
  "Tijdens het rijden zou echter een breuk binnenin de band zijn ontstaan. Hoe dat kon gebeuren, weet Pirelli niet." “Het onderzoek heeft uitgewezen dat van een gebrekkige kwaliteit van de band geen sprake is.” Dat lijkt me toch tegenstrijdig, of niet soms. Als een band zonder enige aanleiding kan klappen is er toch iets mis met de kwaliteit.
 • eduard janssens

  2 maanden geleden
  Die zullen dat nooit toegeven, hier spreken ze zich zelf tegen, mits de breuk ontstaat in de zijwand van de band bij beide wagens.
 • raf peeters

  2 maanden geleden
  Natuurlijk ,wat dacht je dat Pirelli ook maar 1 fout gaat toegeven?.Vergeet het ,ze weten maar al te goed dat hun imago hoog moet blijven of de verkoop(privè) stort zo in. Overi-gens er zijn heus wel betere banden dan Pirelli.Als je dan zo zeker bent over de levens-duur van banden moet Pirelli niet aankomen met max 40 ronden voor de witte banden (en er was al een SC fase geweest waarbij banden 5 ronden gespaart werden)
 1. Drama voor Verstappen: klapband in slot kost Nederlander zege in GP van Azerbeidzjan, ploegmakker Pérez wint nadat Hamilton bij herstart bocht mist
  Play
  Formule 1
  5

  Drama voor Verstappen: klapband in slot kost Nederlan­der zege in GP van Azerbeid­zjan, ploegmak­ker Pérez wint nadat Hamilton bij herstart bocht mist

  De GP Formule 1 van Azerbeidzjan heeft een doldwaas einde gekregen. Max Verstappen leek lange tijd op weg naar een makkelijke zege, maar de Nederlander kreeg in het slot van de race een klapband en ‘Mad Max’ crashte stevig. Rode vlag en herstart twee ronden voor het einde met ploegmakker Sergio Pérez op de eerste startplek. Lewis Hamilton ging bij die herstart op en over de Mexicaan, maar miste zijn bocht. De zevenvoudige wereldkampioen finishte zo als ... zestiende. Perez dus met de zege in Azerbeidzjan, zijn tweede F1-overwinning uit z’n carrière.