ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

“Alles voor de centen” en horrorverhalen over de chaos op de parking: was dit het einde van Francorchamps?

Formule 1De Belgische grand prix van gisteren was een complete farce, met dank aan de wedstrijdleiding. Maar ook logistiek kreeg het evenement een catastrofaal verloop, met dank aan de organisatie en ordediensten. Een oud zeer dat in editie 2021 op een wel zeer pijnlijke manier duidelijk werd. Zozeer dat de vraag aan de orde is: hoort Francorchamps zoals het feest nu wordt georganiseerd nog wel op de F1-kalender?

48 reacties

 • Ricky Lambreghs

  1 jaar geleden
  @Glen Meukens 1. andere circuits zijn geen 7km lang. De totale afstand die gereden wordt is overal het zelfde. 2. De prijzen van eten en drank zijn overal hetzelfde aangezien dit bepaald is in contract. Als iedereen alstublieft pas iets zegt als ze weten waar ze over spreken of eens eerst een gaan kijken in het buitenland en dan conclusies trekken
 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Als ik de artikels lees, concludeer ik dat ze de gewone toeschouwers gewoon opgelicht hebben. Hopelijk blijven die volgende keer allemaal thuis. Dat zal ze leren.
 • Glenn Meukens

  1 jaar geleden
  Spa Francorchamps, een prachtig tracé op TV, het spreekt tot de verbeelding van elke F1 fan waar ter wereld ook, maar in realiteit is de accomodatie er rond Middeleeuws en gewoon een puinhoop, het verkeersplan elk jaar een absolute ramp, veel te dure campings op een koeienweide, eten & drinken op het circuit schandalig duur evenals de tickets waar je in normale omstandigheden maar 44 rondjes F1 plezier voor terugkrijgt. Er zijn andere GP’s in Europa waar je veel meer waar voor je geld krijgt.
 • freddy vandercruyssen

  1 jaar geleden
  Waals gewest draagt miljoenen bij om dit "evenement" te promoten, zou goed zijn voor de lokale middenstand, kan dat nog begrijpen, zeker met wat ze dit jaar in de Ardennen al te verduren kregen. Het is in iedere editie kommer en kwel, of urenlange files, alles langs 1 smal weggetje, en dan aan afzettarieven "parkeren" op een weide, of in een overvolle bus met 150 Jouwende supporters aan een tempo van 5 km/u naar het circuit, en hopen dat je 's avonds zeker terug geraakt zonder Covid. Niet meer
 • J. VAN SCHUERBEECK

  1 jaar geleden
  Het lawaai krijg ge gratis en aan voorbij vliegende auto's is niks te zien. Ik wil niet eens gratis gaan kijken.