1. Pérez vond het oneerlijk, Horner legt uit waarom Verstappen mocht passeren: “Het had geen zin om Sergio en Max te laten duelleren”
  Formule 1
  10

  Pérez vond het oneerlijk, Horner legt uit waarom Verstappen mocht passeren: “Het had geen zin om Sergio en Max te laten duelleren”

  Sergio Pérez had in de GP van Barcelona gehoopt te kunnen strijden voor de derde overwinning uit zijn Formule 1-carrière. Maar teamorders gaan voor. Zeker als die ploegmaat wereldkampioen Max Verstappen is. “Oneerlijk”, zei Pérez zelf. Red Bull-teambaas Christian Horner verdedigt de strategie. “We wilden niet dat ze in een gevecht verwikkeld raakten.”
 1. Van de klim van Russell tot de val van Schumacher, onze F1-watcher over de stijgers en dalers op de F1-beurs
  PREMIUM
  F1
  6

  Van de klim van Russell tot de val van Schumacher, onze F1-wat­cher over de stijgers en dalers op de F1-beurs

  “In Formule 1 ben je maar zo goed als je gisteren presteerde.” Of ook nog: “Gisteren halfgod, vandaag schlemiel.” Het zijn geijkte uitdrukkingen in het F1-jargon. Barcelona is de 6de GP van het jaar: na amper een kwart van het seizoen zijn sommige coureurs al van hun pluimen verloren, of is hun marktwaarde gestegen. Waarom deze tien coureurs hun aandeel hebben zien stijgen of dalen.
 2. Aston Martin vrijgesproken van ‘klonen’ Red Bull, team Max Verstappen start intern onderzoek
  Formule 1

  Aston Martin vrijgespro­ken van ‘klonen’ Red Bull, team Max Verstappen start intern onderzoek

  Aston Martin is vrijgesproken van kopieergedrag. De Formule 1-auto’s van Sebastian Vettel en Lance Stroll leken vrijdag na het doorvoeren van wijzigingen zo veel op die van Red Bull, dat de internationale autosportfederatie FIA aanleiding zag een onderzoek in te stellen. Na grondige inspectie kwam de FIA tot de slotsom dat Aston Martin zich aan de regels heeft gehouden en met een ‘legale’ auto op Circuit de Catalunya rijdt.
 1. Gelukkig zat venijn in de staart: Max Verstappen wint in Miami na spannend slot, Charles Leclerc blijft WK-leider
  Formule 1
  17

  Gelukkig zat venijn in de staart: Max Verstappen wint in Miami na spannend slot, Charles Leclerc blijft WK-leider

  Geen grand prix in de geschiedenis die zo gehypet werd als de allereerste in Miami. Wat we hier zouden beleven, dat had de Formule 1 nog nooit meegemaakt. Maar bovenop het feestgedruis, de glamour en de sterrenregen moet ook nog even op een circuit gereden worden. En dat viel tegen. Gelukkig zorgde de safety car in het slot van de race nog voor wat spankracht. Max Verstappen hield stand en won.
 1. De behoefte om te pronken gaat wel erg ver: Miami legt valse jachthaven aan voor Formule 1-race
  Play
  Formule 1
  9

  De behoefte om te pronken gaat wel erg ver: Miami legt valse jachthaven aan voor Formule 1-race

  Geef uw ogen zondag de kost, want Miami ziet het groots voor zijn debuut in de Formule 1. Het gaat zo ver dat de organisatoren in hun wens om qua glamour en exclusiviteit Monaco de loef af te steken, een valse haven lieten aanleggen. “De fans zullen denken: ‘Dit is anders, dit is leuk, dit is uniek.’” Gelukkig zal er met een uitdagende bochtensectie ook iets óp de baan te zien zijn.
 1. Onze F1-watcher over het gesleutel van Mercedes: "Wat als het ‘mirakelrecept’ nu eens de oorzaak van alle kwaad was?”
  PREMIUM
  Formule 1
  6

  Onze F1-wat­cher over het gesleutel van Mercedes: "Wat als het ‘mirakelre­cept’ nu eens de oorzaak van alle kwaad was?”

  Volgende week staat in Miami de vijfde grand prix op het programma. Nu al de koers van de waarheid voor Lewis Hamilton. Die hoopt dat het gesleutel aan zijn auto hem nu veel dichter bij Ferrari en Red Bull zal brengen. Maar of dat zal volstaan? En als er nu eens iets echt fundamenteel fout was met de Mercedes? Zoals een ‘mirakelrecept’ dat eigenlijk een flop is?
 2. (Sprankeltje) hoop voor Lewis Hamilton: Mercedes kan in Miami wellicht aanpassingen aan auto doorvoeren
  Formule 1
  6

  (Sprankel­tje) hoop voor Lewis Hamilton: Mercedes kan in Miami wellicht aanpassin­gen aan auto doorvoeren

  Kan Lewis Hamilton eindelijk de weg naar boven inzetten? Technisch directeur Andrew Shovlin vertelt dat Mercedes volgende week in Miami (6-8 mei) wellicht enkele aanpassingen aan de wagen kan doorvoeren. Cruciale zaken om de erbarmelijke wegligging en het gebrek aan snelheid te begrijpen. “De problemen zullen niet op één dag opgelost zijn, maar mogelijk brengt het ons wel in de juiste richting.” Intussen heeft Hamilton nogmaals gereageerd op de insinuaties dat hij stopt.
 1. Onze F1-watcher ziet Charles Leclerc mentaal een ferme tik krijgen: “Vooral omdat hij in het slot van de koers behoorlijk klungelig in de fout ging”
  PREMIUM
  Formule 1
  8

  Onze F1-wat­cher ziet Charles Leclerc mentaal een ferme tik krijgen: “Vooral omdat hij in het slot van de koers behoorlijk klungelig in de fout ging”

  Dominant. Anders kan je de prestatie van Max Verstappen in de vierde grand prix van het seizoen niet noemen. Charles Leclerc blijft wel leider, maar kreeg een ferme tik. In punten maar ook mentaal. En onze Formule 1-watcher merkte in Imola nog iets op. Ferrari maakte misschien wel de beste auto om aan het seizoen te beginnen, maar de marge om die kloof dicht te fietsen, is dit seizoen groter. “En in die oefening zijn twee teams onklopbaar: Red Bull en Mercedes.”
 1. Onze F1-watcher in Imola ziet Ferrari voor het eerst in jaren als leider in eigen land: “Leclerc krijgt goddelijke status”
  PREMIUM
  F1
  1

  Onze F1-wat­cher in Imola ziet Ferrari voor het eerst in jaren als leider in eigen land: “Leclerc krijgt goddelijke status”

  Charles Leclerc krijg stilaan goddelijke status in Italië. Als Monegask. Maakt niets uit. Of er nu een Duitser, Oostenrijker of Fin achter het stuur zit. Als het ding zelf maar rood is. In Italië is Ferrari meer dan een auto. Het is wekelijks voorpaginanieuws. Heuse religie. Die de Italianen dit weekend massaal komen belijden in Imola. En wie niet naar het Formule 1-circuit komt, zoekt naar een horloge. Lees en verneem.
 1. Vettel springt in de bres voor Spa-Francorchamps: “Het zou verschrikkelijk zijn om races met traditie van kalender te zien verdwijnen”
  Formule 1
  2

  Vettel springt in de bres voor Spa-Francor­champs: “Het zou verschrik­ke­lijk zijn om races met traditie van kalender te zien verdwijnen”

  Met Miami dit jaar en Las Vegas volgend jaar kiest de Formule 1 steeds vaker voor nieuwe locaties. Daardoor staat het voortbestaan van enkele traditionele circuits, zoals Spa-Francorchamps, onder druk. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel houdt een pleidooi: “Ik begrijp dat er financiële belangen zijn, maar de F1 is een sport van geschiedenis en traditie.”
 1. “Ze zullen mijn oor moeten afhakken”: gefrustreerde Lewis Hamilton niet zinnens om juwelen uit te doen
  Formule 1
  21

  “Ze zullen mijn oor moeten afhakken”: gefrus­treer­de Lewis Hamilton niet zinnens om juwelen uit te doen

  Het was opnieuw een frustrerende dag op het werk voor Lewis Hamilton. Ook in Melbourne was het gat op Ferrari en Red Bull te groot. Dat zijn ploegmaat George Russell voor hem eindigde, pikte. “Jullie brengen mij in een heel moeilijke positie”, klonk het richting de paddock. Waar Hamilton zijn slaap echter niet voor zal laten, is het juwelenverbod. “Ik ben niet zinnens om ze uit te doen.”