1. Vader Max Verstappen onder vuur nadat hij haast stoïcijns blijft tijdens euforie Red Bull en Sergio Perez
  Formule 1
  24

  Vader Max Verstappen onder vuur nadat hij haast stoïcijns blijft tijdens euforie Red Bull en Sergio Perez

  “Grof en onsportief. Hoe kleingeestig. En bovendien een slecht voorbeeld voor de jeugd." Jos Verstappen krijgt op de sociale media de wind van voren nadat in een filmpje te zien is hoe hij triomfator Sergio Perez straal negeert en niet deelneemt aan de collectieve euforie bij Red Bull. Pak daar ook nog eens een erg bizar moment bij tussen zijn zoon Max en de Mexicaan na de GP van Saoedi-Arabië, en de rivaliteit tussen de twee ploegmaats en grootste WK-kandidaten is compleet.
 1. ONS RAPPORT. “Moet Vandoorne daarvoor langs de kant toekijken?” en “Alonso slachtoffer van wekelijkse clubvergadering der regelneven”: de punten na Djedda
  PREMIUM
  5

  ONS RAPPORT. “Moet Vandoorne daarvoor langs de kant toekijken?” en “Alonso slachtof­fer van wekelijkse clubverga­de­ring der regelneven”: de punten na Djedda

  Genoeg voor de overwinning in Saoedi-Arabië was het niet, maar Max Verstappen toonde in Djedda opnieuw zijn ongekende klasse. Vanaf plek 15 gestart was de wereldkampioen slim en snel en zorgde hij er handig voor dat hij leider in het WK bleef. Onze F1-watcher beloont de Nederlander dan ook met het hoogste punt van het hele pak: 8,5/10. Een punt dat hij slechts aan één iemand anders ook geeft. Drie buizen ook. Een 5 op 10 voor Nico Hulkenberg: “Moet onze Stoffel Vandoorne daarvoor langs de kant staan toekijken?”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. EXCLUSIEF. Babbel met Fernando Alonso, fysiek de oudste, mentaal de jongste op de grid: “Als je liever bij vrouw en kind zit, is het om zeep”
  PREMIUM
  Formule 1
  1

  EXCLUSIEF. Babbel met Fernando Alonso, fysiek de oudste, mentaal de jongste op de grid: “Als je liever bij vrouw en kind zit, is het om zeep”

  Fernando Alonso wordt dit jaar 42. Fysiek de oudste op de F1-grid. Mentaal misschien wel de jongste. “Ik begin nog aan iedere grand prix alsof ik die kan winnen.” Hij bewees het in de seizoensopener in Bahrein, twee weken geleden. Exclusief gesprek met dé man van het moment: “Als kleuter naar school lopen met mijn moeder was al een wedstrijd voor mij.”
 2. “Die bocht lukt me écht niet”: met liefst vier breuken en flirtend met pijngrens deed Lance Stroll haast het onmogelijke in Bahrein
  Formule 1
  5

  “Die bocht lukt me écht niet”: met liefst vier breuken en flirtend met pijngrens deed Lance Stroll haast het onmogelij­ke in Bahrein

  Fernando Alonso (41) werd terecht bejubeld voor zijn derde plek in de Formule 1-opener in Bahrein op 5 maart. Maar wat Aston Martin-ploegmaat Lance Stroll (24) deed, was misschien nog straffer. Met vier botbreuken - opgelopen tijdens een fietsongeluk op 18 februari - reed hij zonder de bochten perfect te kunnen aansnijden en de limieten van de pijngrens aftastend naar een zesde plaats.
 1. ONS RAPPORT. Van “wat die allemaal uitspookte” tot “puurde álles uit de auto”: een maximumscore (!) en vier buizen in Bahrein
  PREMIUM
  Formule 1
  2

  ONS RAPPORT. Van “wat die allemaal uitspookte” tot “puurde álles uit de auto”: een maximumsco­re (!) en vier buizen in Bahrein

  Het Formule 1-seizoen begon zoals het vorige eindigde, met dominantie van Max Verstappen. Dat belet onze watcher in Bahrein niet om met kritische blik het deelnemersveld te overschouwen in de vorm van een rapport. De zeventien piloten en drie opgevers, in volgorde van uitslag, beoordeeld met een punt op tien. Eentje krijgt zowaar een maximumscore, vier coureurs worden gebuisd. En waarom Stoffel Vandoorne een tweede kans zou moeten krijgen in de F1.
 2. Het nomadenleven van Stoffel Vandoorne, zoveel meer dan invaller bij Aston Martin: “In februari was ik drie dagen thuis”
  PREMIUM
  F1
  2

  Het nomadenle­ven van Stoffel Vandoorne, zoveel meer dan invaller bij Aston Martin: “In februari was ik drie dagen thuis”

  Stoffel Vandoorne (30) is dit seizoen invaller bij Aston Martin. De kans dat hij ook aan de start komt? Klein. “Ik ben nooit op het juiste moment op de juiste plaats”, lacht hij. Ach wat dan nog. Hij weet wat gedaan, met drie petjes die hij om beurten moet opzetten. Het nomadenleven van Stoffel Vandoorne. “De volgende twee F1-GP’s is Drugovich er niet. Gebeurt daar iets, neem ik over.”
 1. Boel bij Red Bull? Onze F1-watcher hoort hoe geruchten over bijzonder gespannen sfeer steeds luider klinken. En wat zijn dan de mogelijke gevolgen?
  PREMIUM
  F1

  Boel bij Red Bull? Onze F1-wat­cher hoort hoe geruchten over bijzonder gespannen sfeer steeds luider klinken. En wat zijn dan de mogelijke gevolgen?

  Zelfs in perfecte huwelijken weet je nooit wat er achter de muren gebeurt. Terwijl iedereen nu al tipt op een derde wereldtitel voor Verstappen, tikt volgens sommige bronnen een bom onder het team. Dat kan het verloop van seizoen 2023 beïnvloeden, aldus onze F1-watcher. “Want de vraag is niet of er iets roert, maar veeleer welke gevolgen dat kan hebben.” En ditmaal hebben de coureurs er niks mee te maken.
 2. Waarom bepaalde ouders niet samen in paddock mogen en Vandoorne al eerste vervanger af is: alles wat je moet weten voor het nieuwe Formule 1-seizoen
  PREMIUM
  2

  Waarom bepaalde ouders niet samen in paddock mogen en Vandoorne al eerste vervanger af is: alles wat je moet weten voor het nieuwe Formule 1-seizoen

  Nog maar even wachten en het nieuwe Formule 1-seizoen kan alweer beginnen. Wie wordt de verrassing dit seizoen? Wat hebben de wintertests ons geleerd? En hoe groot is de kans dat we Vandoorne aan het werk gaan zien? Onze Formule 1-watcher beantwoordt tien hamvragen over het seizoen 2023: van Verstappen tot Vandoorne, van vetes tot oorlog, van drie naar dubbel zoveel.
 3. “Ik mis hem iedere dag en ben niet alleen”: waarom het gissen blijft naar de toestand van Michael Schumacher, welke rol speelt zijn ‘levenstestament’?
  PREMIUM
  14

  “Ik mis hem iedere dag en ben niet alleen”: waarom het gissen blijft naar de toestand van Michael Schumacher, welke rol speelt zijn ‘levenstes­ta­ment’?

  “Michael is er en tegelijk niet.” Meer moest hij niet zeggen om overal in het nieuws te komen. Boodschapper van dienst was deze keer Eddie Jordan, zijn vroegere teambaas. De waarheid? Buiten familie, advocaat en verzorgend personeel weet niemand hoe Michael Schumacher (54) er tien jaar na zijn ski-ongeval echt aan toe is. “Omdat privé privé is”, zeggen zijn naasten. Of is er meer aan de hand? En wat met het ‘levenstestament’ van de Duitser?
 1. De Gouden Formule 1-ploeg van onze redactie: “Max is een no-brainer”, maar ook voor deze jonkies én oudjes is er plek
  Gouden Formule 1
  3

  De Gouden Formule 1-ploeg van onze redactie: “Max is een no-brai­ner”, maar ook voor deze jonkies én oudjes is er plek

  Zondag gaat in Bahrein het nieuwe Formule 1-seizoen van start. Ook dit jaar kun je opnieuw deelnemen aan de Gouden Formule 1. Hou je van autosport? En ben je ervan overtuigd dat jij het beste raceteam kan samenstellen? Schrijf je dan nu in en maak kans op vele tientallen prachtige prijzen. De journalisten van onze sportredactie geven alvast hun prognose.
 2. Van dé grootverdiener over ‘de nieuwe ster’ tot ploegmaats die niet meer met elkaar praten: maak kennis met de F1-grid van 2023
  PREMIUM

  Van dé grootver­die­ner over ‘de nieuwe ster’ tot ploegmaats die niet meer met elkaar praten: maak kennis met de F1-grid van 2023

  Zondag begint in Bahrein het nieuwe Formule 1-seizoen. Op de grid is behoorlijk wat veranderd: amper vier van de tien teams komen aan de aftrap met hetzelfde duo als een jaar geleden. Tijd voor een troepenschouw. Wie zijn de uitdagers van Verstappen, wie kan verrassen, wie zijn de grootverdieners en welke twee ploegmaats kunnen al een tijdje niet meer door dezelfde deur?
 1. Max Verstappen steekt ook op tweede testdag boven de rest uit, Mercedes heeft minder reden tot juichen
  Formule 1
  1

  Max Verstappen steekt ook op tweede testdag boven de rest uit, Mercedes heeft minder reden tot juichen

  Zelfde beeld in de Formule 1 als de eerste dag, tijdens de ‘wintertests’ in Bahrein: Max Verstappen blijft boven de rest uitsteken. De snelste tijd ging op de tweede dag wel naar de Sauber van de Chinees Zhou, maar die reed op dat moment wel met lege tanks en het allerzachtste bandentype. En zelf dan was hij maar vier honderdsten sneller dan de beste tijd van Red Bull, die door Verstappen werd neergezet op hardere banden.