Zoo van Antwerpen wil rookverbod invoeren

Vanmorgen lanceerde Kom op Tegen Kanker de oproep om open semipublieke plaatsen volledig rookvrij te maken, zoals pretparken en treinperrons. De Zoo van Antwerpen kan zich daarin terugvinden en mikt op een rookvrije dierentuin deze zomer.

  1. De waarheid over wallen: er bestaan 5 soorten die je op 5 verschillende manieren wegkrijgt

    De waarheid over wallen: er bestaan 5 soorten die je op 5 verschil­len­de manieren wegkrijgt

    ‘The bags under my eyes are Prada’, verkondigen we stoer op sociale media, maar in alle eerlijkheid zijn we die wallen toch liever kwijt dan rijk. Maar geen nood: waar een wal is, is een weg. Beautyredactrice Sophie legt uit dat er vijf verschillende soorten bestaan, die je op vijf verschillende manieren moet behandelen. “De ene wal is de andere niet. En voor het beste resultaat vereisen ze elk een eigen aanpak.”
  2. 1 op de 10 Belgische vrouwen blijft roken tijdens haar zwangerschap. ‘Rookvrije Start’ wil dat cijfer doen dalen

    1 op de 10 Belgische vrouwen blijft roken tijdens haar zwanger­schap. ‘Rookvrije Start’ wil dat cijfer doen dalen

    Ondertussen hoeven we je niet meer te vertellen dat roken nefast is voor de gezondheid. En dat geldt des te meer voor zwangere vrouwen: zij riskeren tal van complicaties, de kans op een miskraam, doodgeboorte en wiegendood stijgt gigantisch en áls het babytje gezond ter wereld komt, loopt het meer risico op afwijkingen op latere leeftijd. Daarom lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven een nieuw project, ‘Rookvrije Start’, met als doel een rookvrij begin voor elk pasgeboren kind.