Een hoofddeksel en veel fris water zijn een must om je te beschermen tegen een zonneslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Een hoofddeksel en veel fris water zijn een must om je te beschermen tegen een zonneslag. © Getty Images

Zonnesteek of zonneslag? Professor legt uit wat het verschil is

Nu de zon het beste van zichzelf geeft, willen we daar maximaal van profiteren. Hallo terrasjes, lang leve chillen in het park! Toch denken we beter twee keer na voor we gaan liggen bakken en braden, want een zonnesteek ligt al snel op de loer. Of was het een zonneslag? Professor Sandra Verelst, diensthoofd spoedgevallen van het UZ Leuven, legt het verschil uit en vertelt hoe je jezelf beschermt. 

0 reacties

 1. Gebruikt jouw kind snus, ‘sloth juice’ of miauw-miauw? Toxicoloog belicht 5 nieuwe verslavingen bij de jeugd
  PREMIUM

  Gebruikt jouw kind snus, ‘sloth juice’ of mi­auw-mi­auw? Toxicoloog belicht 5 nieuwe verslavin­gen bij de jeugd

  Komt er binnenkort een lachgasverbod in België? Als het van het Vias Institute en het Antigifcentrum afhangt wel. Wat is het juist? En welke andere drugs circuleren aan de schoolpoort? Toxicoloog belicht vijf middelen en vertelt hoe schadelijk die zijn. “‘Sloth juice’ is misschien niet erg verslavend, maar toch het meest zorgwekkend om in een boekentas te vinden.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.