Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Zoete aardappelen zijn populairder dan ooit: dit zijn de voordelen voor je gezondheid

Zoete aardappelen: vroeger vond je ze enkel op het bord van vegetariërs, nu liggen ze bij elke Belg weleens in het winkelkarretje. In vergelijking met vier jaar geleden gaan er immers dubbel zoveel over de toonbank. Maar zoete aardappelen zijn niet alleen lekker, ze zijn ook erg voedzaam en bieden tal van voordelen voor je gezondheid.

9 reacties

 • Dante Mertens

  4 jaar geleden
  Ze zouden idd. gezond zijn... Maar ik vind ze even lekker als een ouwe sok die al 3 jaar onder de zetel lag op een plek waar de kat geplast heeft maar nooit werd opgekuist. Ps: Guy Bekaert "opgedrongen"?! Je hebt toch de vrijwillige keuze gemaakt om dit artikel open te klikken en te lezen? Zo heb je ook de vrije keuze om iets wel of niet te eten hoor.Ik denk dat je best eens opzoekt wat 'opdringen' betekent. Voor de duidelijkheid; dat is maar een advies he, ik dring u niks op.
 • Stan Vankoo

  4 jaar geleden
  In de jaren 60 en 70 aten we die fletse batatas reeds met tegenzin!
 • Guy Bekaert

  4 jaar geleden
  Lekker is wat anders , weer iets dat ons word opgedrongen door de zoveelste foodie die er op uit is om ons erop te voeden .
 • Bob De Visser

  4 jaar geleden
  Eten wij al 20 jaar , what's new .Maar tot enkele jaren geleden was het inderdaad zoeken naar de sweet patatoes hier in Vlaanderen . Enkel de winkels van onze nieuwe Belgen hadden ze toentertijd te koop .
 • Jef joossens

  4 jaar geleden
  Ik woon hier aan de zee maar toch in de volle natuur in Brazilie. Als je hier wat rondwandelt dan kom je ze op verschillende plaatsen tegen in het wild. Ze zijn ook te koop in de supermarkten maar toch word het niet veel gebruikt door de Brazilianen. Na dit hier gelezen te hebben ga ik ze toch ook eens uitproberen.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.