Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Zo controleer je zelf of een moedervlek gevaarlijk is

Dermatologen trekken aan de alarmbel. Er is niet alleen een forse toename van het aantal nieuwe gevallen van huidkanker, ook de wachttijden voor screenings lopen hoog op - een omgekeerd effect van preventiecampagnes. “Dit is een slechte evolutie.” Indien je een vreemde moedervlek opmerkt, raadpleeg je best zo snel mogelijk een huisarts of dermatoloog. Met volgend stappenplan kan je je eigen moedervlekken inspecteren.

3 reacties

 • Guy Van Gelder

  1 jaar geleden
  Wat plagiaat bladje Nina, huidspecialisten en wetenschappers je vergeten te vertellen, omdat de meerderheid totaal onwetend zijn over de hoe en waarom van die forse en blijvende stijging tot 350% melanomen op 15 jaar tijd. De gegronde wetenschappelijke reden is mij bekend na wat logisch onderzoek, doch heb ik hier geen plaatst genoeg om mijn bevindingen te weerleggen! Pech.
 • Leo Duym

  1 jaar geleden
  Sommigen gaan naar hun huisarts voor bijvoorbeeld een voorschrift voor de griepprik en dan nog een keer om die spuit te laten toedienen: dus twee keer betalen, wat verboden zou moeten zijn. Maar het ligt ook aan de patiënt: spaar die zakkenvullers niet, laat bij zulke gelegenheden je huid nakijken; een huisdokter kan je na een kort onderzoek ook geruststellen of aanraden om toch maar naar een huidarts (een nog grotere zakkenvuller) te gaan.
 • Johanna Rietkerk de Geus

  1 jaar geleden
  Bij mij is hij schrijnend gevoelig als ik eraan kom
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"