Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Zit je heel de dag neer? Zoveel moet je bewegen om dat goed te maken

Dat een sedentaire levensstijl ongezond is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar hoeveel moet je nu precies bewegen om dat zittende leventje goed te maken? Helaas, pindakaas, meer dan je denkt.

2 reacties

  • Alexandra Maas

    4 jaar geleden
    Er is juist aangetoond dat dit de risico's helemaal niet wegneemt! Hiervoor moet je elk half uur ten minste 5 minuten bewegen /opstaan.
  • Louis Bouduin

    4 jaar geleden
    Oscar Wilde heeft het ooit eens mooi verwoord door te stellen dat zelfs als je dan niet zo lang leeft, het tenminste lijkt alsof het eeuwig duurt.
  1. “Pigmentvlekken zijn zelden schadelijk, wel verouderend”: Zo kan je ze voorkomen of doen verdwijnen
    PREMIUM

    “Pigment­vlek­ken zijn zelden schadelijk, wel veroude­rend”: Zo kan je ze voorkomen of doen verdwijnen

    Steeds meer mensen, ook op jongere leeftijd, hebben pigmentvlekken. Deze opvallende verkleuringen van de huid kunnen op verschillende manieren ontstaan. Maar wat veroorzaakt zo’n pigmentvlek nu precies? Zijn ze gevaarlijk? En kan je ze voorkomen of terug doen verdwijnen? “De pigmentvlek is de rimpel van de 21ste eeuw”, zeggen dermatoloog dr. Elian Brenninkmeijer en huidtherapeut Luca Geleedst.
  2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
  1. Vergeet hoestdrank en keelpastilles: deze middeltjes werken wél, en waarschijnlijk heb je ze zelfs al in huis

    Vergeet hoestdrank en keelpastil­les: deze middeltjes werken wél, en waarschijn­lijk heb je ze zelfs al in huis

    Door de griepgolf kampen apothekers met tekorten aan hoestdranken, keelpastilles en pijnstillers, en zijn sommige geneesmiddelen tijdelijk niet verkrijgbaar. Heb je zulke medicijnen echt nodig als je ziek valt? Hoe nuttig is het om je apothekerskastje hiermee te vullen? Of ben je ook gesteld met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes? We vroegen het aan Eva Lems, docent-onderzoeker Biologie Voeding & Gezondheid.
  2. “Ervaring leert dat 1 op de 25 kinderen een hoog IQ heeft”: zo herken je hoogbegaafdheid bij jezelf of bij je kind
    PREMIUM

    “Ervaring leert dat 1 op de 25 kinderen een hoog IQ heeft”: zo herken je hoogbe­gaafd­heid bij jezelf of bij je kind

    2,3 procent van de Vlamingen is hoogbegaafd, blijkt uit recente cijfers. Ze hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Maar hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Biedt een IQ-test uitsluitsel, en hoeveel kost dat dan? Voor de Week van de Hoogbegaafdheid, van 4 tot 12 maart, geeft expert Tessa Kieboom advies.