Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Zijn hormonen de oplossing voor menopauzale problemen? Topdokter Guy T’Sjoen: “Vapeurs, slecht slapen en pijn tijdens het vrijen? Het kan echt anders”

“Als je aan een man van 52 zegt: ‘Vanaf nu moet je ’t zonder testosteron doen’, hij zou steigeren. Maar van vrouwen accepteren we dat ze ’t de laatste dertig jaar van hun leven zonder hormonen moeten stellen”, zegt topdokter Guy T’Sjoen. In z’n boek ‘Hormonen onder controle’ ijvert hij voor een betere medische begeleiding van vrouwen in de overgang om zo hun levenskwaliteit te verbeteren. “Er zijn beperkte risico’s, maar die wegen echt niet op tegen de vele voordelen.”

  1. Diepvriesfrieten gezonder dan yoghurt? Voedingswetenschapper bekijkt hoe bruikbaar de Nutri-Score echt is
    PREMIUM

    Diepvries­frie­ten gezonder dan yoghurt? Voedingswe­ten­schap­per bekijkt hoe bruikbaar de Nu­tri-Sco­re echt is

    Consumenten die veel gezonde producten kopen, krijgen voortaan extra korting bij Delhaize. Met ‘gezond’ wordt bedoeld: producten met het Nutri-Scorelabel A en B. Maar helpt die Nutri-Score ons wel de gezonde weg op als een pak diepvriesfrieten een A-score heeft en een pot Griekse yoghurt een C-score? Voedingswetenschapper Hella Van Laer vertelt over de zin (en onzin) van de Nutri-Score. “Het label is waardevol, maar heeft ook zijn beperkingen.”