Diëtiste Sanne Mouha proeft verschillende veggieburgers.
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha proeft verschillende veggieburgers. © Carline Vandercruyssen

Zijn groenteburgers wel waardige vleesvervangers? Onze diëtiste doet de test

Steeds meer mensen eten (af en toe) geen vlees, en vervangen hun sappige hamburger al eens door een groenteburger. Maar hoe gezond zijn die eigenlijk, en hoe zit het met de smaak? Diëtiste Sanne Mouha proeft zes veggieburgers uit de supermarkt én deelt haar recept om zelf een goede burger te maken. 

9 reacties

 • Polyvalent

  3 jaar geleden
  £Geef gewoon toe dat een mens een omnivoor is. Als je ziet wat een vitamines ze moeten bijvoegen. Dat zegt toch genoeg op zichzelf. Met dat onozel groen geleuter altijd.
 • geert roefs

  3 jaar geleden
  Als iedereen stopt met vlees eten komen we ziekenhuizen tekort .te veel vlees is ook niet goed natuurlijk ....te.... Is nooit goed
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Hoe ga je de wereld voeden met groentes? Alle bossen kappen? Hoe ga je die bemesten? Groente heeft bivendien te weinig voedingswaarde voor de mens. Dat vlees slecht is voor het milieu is zever.
 • Andy Verachtert

  3 jaar geleden
  Enkel vrouwen lijken iets te vertellen te hebben over groenteburgers en voeding. Hoe komt dat ?
 • Gerd Peeters

  3 jaar geleden
  Elke dag een sappig stuk vlees op je bord, dat is gezond. Wij zijn geen konijnen.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.