Greetje Van Buggenhout
Volledig scherm
PREMIUM
© Greetje Van Buggenhout

Ziek van je borsten? Kim wisselde D-cup weer in voor haar natuurlijke A-cup. “In 5 jaar met implantaten heeft niemand me ooit over BII verteld”

‘Ik ben ervan overtuigd dat artsen en chirurgen weten dat het bestaat, maar ze steken het liever in de doofpot”. Na een borstvergroting voelt Kim zich fysiek en mentaal steeds slechter. Pas wanneer ze met lotgenoten in contact komt, die allemaal dezelfde ongemakken hebben, beseft ze dat ze waarschijnlijk BII (borstimplantatenziekte) opliep. Om het taboe rond BII te doorbreken, deelt ze nu haar verhaal. “De problemen begonnen heel geleidelijk, en eerst associeerde ik de symptomen niet met de borstvergroting.”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Toen ze zeventien was liet Roxanne haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. “Maar nu weet ik dat er in imperfectie wel schoonheid schuilt”
  PREMIUM

  Toen ze zeventien was liet Roxanne haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. “Maar nu weet ik dat er in imperfec­tie wel schoonheid schuilt”

  “Omdat ze zo zwaar waren, had ik op mijn zestiende al hangborsten. De ene hing ook nog eens lager dan de andere. En mijn tepels, die vond ik veel te groot.” Roxanne Wellens (23) liet zes jaar geleden haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. Een zware, maar belangrijke operatie om zich weer beter in haar vel te voelen. Vandaag kijkt Roxanne met andere ogen naar de ingreep die ze als 17-jarige onderging. “Soms vraag ik me af of ik mijn lichaam heb afgewezen.” Plastisch chirurg Jan Vermeylen licht toe of zo’n operatie op jonge leeftijd wel zin heeft.