thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Zeg dat het niet waar is: koekjes maken ons depressief

Na een dag vol stress durven de meesten onder ons al eens naar een koekje (of het hele pak) te grijpen, in de hoop dat het ons beter doet voelen. Nieuw onderzoek toont echter aan dat koekjes en andere bronnen van transvetten wel eens met onze emoties zouden kunnen knoeien.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. 1 op de 10 Belgische vrouwen blijft roken tijdens haar zwangerschap. ‘Rookvrije Start’ wil dat cijfer doen dalen

  1 op de 10 Belgische vrouwen blijft roken tijdens haar zwanger­schap. ‘Rookvrije Start’ wil dat cijfer doen dalen

  Ondertussen hoeven we je niet meer te vertellen dat roken nefast is voor de gezondheid. En dat geldt des te meer voor zwangere vrouwen: zij riskeren tal van complicaties, de kans op een miskraam, doodgeboorte en wiegendood stijgt gigantisch en áls het babytje gezond ter wereld komt, loopt het meer risico op afwijkingen op latere leeftijd. Daarom lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven een nieuw project, ‘Rookvrije Start’, met als doel een rookvrij begin voor elk pasgeboren kind.