Marcel Vanthilt ging in het programma ‘Op naar de 100!’ wereldwijd op zoek naar methodes om veroudering te stoppen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Vanthilt ging in het programma ‘Op naar de 100!’ wereldwijd op zoek naar methodes om veroudering te stoppen. © VRT - 2019

Worden we straks allemaal 100? Dit is het geheim van een gezond én gelukkig leven

Nooit eerder werden we zo oud als nu. In 2018 was de gemiddelde levensverwachting in België 83,7 jaar voor vrouwen en 79,2 jaar voor mannen, en die getallen blijven stijgen. Maar hoe zorg je ervoor dat je je ook op die leeftijd nog goed voelt? Eén ding staat vast: het recept voor gezond en gelukkig ouder worden was nog nooit zo dichtbij. “In gebieden waar de levensverwachting veel hoger ligt, gaan mensen niet met pensioen.”

7 reacties

 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Daar teken ik niet voor.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Hier is het alles of niets. Je moet blijven werken als een dertiger of je kan vertrekken. Werkbaar werk is er meestal niet bij. Nochtans is dat de weg om langer gezond actief te blijven.
 • Charlotte De greef

  2 jaar geleden
  Iedere dag flink bewegen en hard werken, daar blijf je gezond van.
 • Carlos Simonis

  2 jaar geleden
  Langer leven betekend, langer werken, langer voor je levens-onderhoud betalen ( die al zo hoog is) En ook nog waarschijnlijk dat men op medicijnen moet leven om de leeftijd van 100 te halen. Nee, ik ben daar niet blij mee, wanneer ik het bejaardenhuis kom, dan is men al bezig om afscheid te nemen. Ik wil niet hulpbehoevend zijn om de leeftijd van 100 te halen. Weinig of geen bezoek, niet mobiel, moet er niet aan denken
 • Coen Geurts

  2 jaar geleden
  Best niet; Achter een raampje moeten wachten tot het lampje uitgaat; niks voor mij; Bovendien zijn we inderdaad al met teveel op deze kleine wereld; en kan vadertje Staat de pensioenen toch niet meer betalen; dus met z'n allen in de armoede. En de rest moet dan werken tot 75,of 80 jaar. Zullen daar ook niet mee akkoord gaan.