AP
Volledig scherm
© AP

"Wittestofbanen" in hersenen cruciaal voor optellen en vermenigvuldigen

Gezonde twaalfjarigen die goed scoren voor optellen en vermenigvuldigen hebben in hun hersenen een betere kwaliteit van bepaalde "wittestofbanen". Eenzelfde verband werd niet gevonden voor aftrekken en delen. De kwaliteit speelt wel weer een belangrijke rol bij het leren lezen. Dat blijkt uit onderzoek door een team Leuvense onderzoekers onder leiding van neuropedagoog Bert De Smedt.

  1. Welke voeding bewaar je in de koelkast en wat zeker niet? Prof schept duidelijkheid: “Een ei koel bewaren heeft zowel een voor- als een nadeel”
    PREMIUM

    Welke voeding bewaar je in de koelkast en wat zeker niet? Prof schept duidelijk­heid: “Een ei koel bewaren heeft zowel een voor- als een nadeel”

    Komkommers: eruit. Bessen: erin. Eieren: twijfelgeval. Niet alle voedingsmiddelen die we over het algemeen in de koelkast bewaren, horen daar ook effectief thuis. Professor Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering (UGent) Frank Devlieghere vergelijkt – letterlijk – appels met peren en helpt ons op weg: wat moeten we – zeker op warme zomerdagen – absoluut in de koelkast bewaren en wat beter niet?