Griepcommissaris Marc Van Ranst
Volledig scherm
Griepcommissaris Marc Van Ranst © PHOTO_NEWS

"Wie een verkoudheid heeft, gaat beter niet werken"

Griepcommissaris Marc Van Ranst heeft gisteren een opmerkelijke uitspraak gedaan op Radio 1: "Wie een verkoudheid heeft, gaat beter niet werken." Een advies dat werkgevers alvast niet graag zullen horen.

 1. Waarom zwangere vrouwen griepvaccin moeten krijgen

  Waarom zwangere vrouwen griepvac­cin moeten krijgen

  Bij de vaccinatiecampagne voor het komende griepseizoen gaat speciale aandacht naar zwangere vrouwen. Uit cijfers uit de periode 2007-2009 blijkt dat slechts 0,8 à 2 procent van de zwangere vrouwen toen een vaccin kreeg. Dat bleek vandaag bij de voorstelling van de griepcampagne. "Een vaccin beschermt moeder, maar ook de baby", zegt Elke Sleurs van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG). Volgens griepcommissaris Marc Van Ranst zullen er genoeg vaccins zijn. Hij roept ook op zeker niet te vroeg te laten vaccineren.
 2. Sex with Cancer is ’s werelds eerste seksshop voor en door (ex-)kankerpatiënten

  Sex with Cancer is ’s werelds eerste seksshop voor en door (ex-)kankerpa­tiën­ten

  Kanker en seks, het zijn twee onderwerpen die in de taboesfeer zitten. En wie met de ziekte te maken krijgt, ervaart ongetwijfeld gevolgen op zijn of haar seksleven. Dat ondervonden kunstenaars Brian Lobel en Joon-Lynn Goh in levenden lijve: zij kregen zelf de diagnose die niemand wenst te horen. Daarom stampten zij Sex with Cancer uit de grond, de eerste seksshop voor en door (ex-)kankerpatiënten ter wereld.
 3. BV’s gaan naakt op cover van Story: “Vrienden zeiden: doe dit toch niet”
  Play
  Showbits

  BV’s gaan naakt op cover van Story: “Vrienden zeiden: doe dit toch niet”

  Ligt er vandaag een nieuw blootblad in de krantenwinkel? Zo lijkt het wel, maar het is Story dat uitpakt met drie poedelnaakte BV’s op de cover. Niemand minder dan Kristof Goffin (Dertigers), zangeres Loredana (2Fabiola) en ex-miss en kersverse mama Joke Van de Velde gaan uit de kleren. Aanleiding is het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ waarin Dina Tersago en Andy Peelman onderzoek voeren naar de nieuwe preutsheid in Vlaanderen. Dina gaat voor het programma ook naakt. Ook nu krijgen de BV’s veel reacties, vertellen ze aan Desna en Jarne. “Doe dat toch niet, raadden familie en vrienden mij aan”, vertelt Kristof Goffin in een nieuwe ‘Showbits’.