Dokter Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO.
Volledig scherm
Dokter Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO. © AP

WHO: "Valse info over vaccins net zo besmettelijk en gevaarlijk als de ziektes zelf”

De Wereldgezondheidsorganisatie trekt ten strijde tegen valse informatie over vaccinatie die verspreid wordt op het internet. Die fake berichten - op Facebook bijvoorbeeld - "zijn zo besmettelijk en gevaarlijk als de ziektes zelf die het helpt te verspreiden", zei dokter Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, op de Global Vaccination Summit in Brussel. 

7 reacties

 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Domme, domme mensen !
 • Nick Lersberghe

  3 jaar geleden
  @Michaël Vermeulen Daar kan je nu echt niks uit afleiden. Je trekt nu een conclusie uit een steekproef met grootte 1.
 • erik ramaekers

  3 jaar geleden
  Ben Strubbe.Niks doen tegen de klimaatverandering is pas gevaarlijk
 • Laetitia Dubois

  3 jaar geleden
  @Ben Strudde, de klimaatseptieken en mensen die weigeren in te zien dat de mensheid het grootste faktoor zijn in het, niet te negeren, klimaatverandering zijn nog gevaarlijker dat de globale opwarming zelf.
 • Michaël Vermeulen

  3 jaar geleden
  Ik heb mij 1 keer laten vaccineren tegen de griep en dat is het jaar dat ik ook griep gekregen heb. Alle andere jaren heb ik me niet laten vaccineren en heb ik het ook niet gekregen. Ik begrijp dat er mensen sceptisch tegenover staan...
 1. Viroloog over ‘antivaxxers’: “Terug naar de natuur? Dan moet je ook de horror van de natuur erbij nemen”
  PREMIUM

  Viroloog over ‘anti­vaxxers’: “Terug naar de natuur? Dan moet je ook de horror van de natuur erbij nemen”

  De bewering van de omstreden huisarts Kris Gaublomme dat inenten de immuniteit verlaagt en zelfs kan leiden tot astma, autisme en gedragsstoornissen, wordt door de wetenschap als pure nonsens beschouwd. Maar de weerzin tegen vaccins waart al langer door Europa. De ‘antivaxxers’ zijn niet zelden ouders die zich verdiepen in vaccineren en dan bewust de keuze maken hun kinderen niét in te enten. Hebben ze niet gewoon een punt? Neen, toont de wetenschap expliciet aan. Vijf horrorverhalen over vaccins tegen het licht.