Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Werk je eten niet te snel naar binnen, want het is wel degelijk slecht voor de gezondheid

“Eet niet te snel en kauw genoeg”, heeft je mama je vast en zeker ingepeperd toe je jong was. En zoals altijd, blijkt nu dat je moeder gelijk had. Onderzoekers aan de universiteit van Hiroshima in Japan hebben aangetoond dat wie zijn eten op minder dan vijf minuten opeet, een verhoogde kans loopt op overgewicht, diabetes en hoge bloeddruk.

5 reacties

 • Jeanke Devisser

  5 jaar geleden
  Al die studies die mijn gewoontes willen beïnvloeden... Ik volg mijn gevoel, hou me bij mijn gewoontes en doe lekker waar ik zin in heb. Ik geniet liever van het leven en alles daarrond op mijn manier. Als ik daardoor wat vroeger sterf of zwaarder weeg, ik heb er dan toch mijn plezier in gehad zonder al die regeltjes in acht te nemen. Leef ipv te worden geleefd!
 • Roger Geens

  5 jaar geleden
  Het kan allemaal waar zijn ,het voldoende kauwen heeft te maken met enzymen die dienen voor de oplossing van het eten .Charcuterie ,en dat eten Japanners minder, kan h.bloeddruk veroorzaken en hogere cholesterol waarden .Belangrijk is ook eerst de groenten te eten ,daarna de eiwitten en daarna eerst de koolhydraten ,dat systeem is goed tegen te hoge glucosewaarden in het bloed .
 • Tony Vanheste

  5 jaar geleden
  Pfff 5 minuten ? Ik doe er 3 over en ik keef nog altijd
 • Evelin Arndt

  5 jaar geleden
  Ja lies of nog erger toen ik in de horeca werkte kreeg ik 15 min om me eten op te eten en dan zat ze nog te klagen omdat het te langzaam ging.
 • Lies De Vuyst

  5 jaar geleden
  Vermeld dit eens aan de bedrijven waar je amper 25 minuten de tijd krijgt om je middageten deftig binnen te werken!