Getty
Volledig scherm
© Getty

Werelddag Zonder Tabak: de beste gratis apps om te stoppen met roken

Het is een open deur intrappen, want dat roken ongezond is, weet iedereen. Toch blijft het niet evident om te stoppen. Vandaag is het Werelddag Zonder Tabak en daarvoor zetten we de beste apps om te stoppen op een rij. 

26 reacties

 • isabelle claeys

  2 jaar geleden
  Peter, liever een tabaksvinger die mijn eten op tafel zet dan een overgeparfumeerde, flink zwetende kelner met 30kg overgewicht!
 • johnny geudens

  2 jaar geleden
  Ok ben nu 1jaar gestopt met roken Rookte 2pakjes.per dag Daarom wil ik mijn.tabacologe nog eens bedanken
 • rudiger cloots

  2 jaar geleden
  Ben gestopt met champix bijna 6 maand doet me niks meer roken maar als ik een rook ruik man man zo lekker.
 • WILFRIED DE WILDE

  2 jaar geleden
  De meeste mensen zijn het erover eens dat alle rokers beter zouden stoppen met roken. We zouden ook kunnen stoppen met alcohol te drinken. Over de schadelijkheid van deze drug maakt niemand zich blijkbaar zorgen.
 • Stijn Dekeyser

  2 jaar geleden
  Mochten de politiekers een beslissing genomen hebben zoals met corona dan was roken reeds 20 jaar gedaan . De lobby die de mannen in Europa jaarlijks 1 miljard in de handen stoppen om het toch niet te verbieden . Reken 50 of 100 € voor een pakje en alles is opgelost . Jaarlijks kost dit Europa 13 miljard aan gezondheidskosten .
 1. Nederlandse ribchirurg heeft zeldzame, maar veelgevraagde specialisatie: “Heel wat kankerpatiënten kampen met poreuze ribben na bestraling”
  PREMIUM

  Nederland­se ribchirurg heeft zeldzame, maar veelge­vraag­de specialisa­tie: “Heel wat kankerpa­tiën­ten kampen met poreuze ribben na bestraling”

  Ria en Marion kregen allebei borstkanker. Het goede nieuws: daarvan zijn ze ‘genezen’. Maar de chemo en bestraling veroorzaakten meer letsels in hun lichaam dan ze vooraf hadden verwacht. Een borstkas met poreuze ribben bijvoorbeeld, die hen opzadelt met jaren van constante pijn en angst. Tot ze - bij toeval - bij dokter Jefrey Vermeulen terechtkomen. “Dit moet echt iedereen weten.”
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. 10 september is First Aid Day, ook voor de allerkleinsten: “Met de 112-app is het voor je kleuter kinderspel om de hulpdiensten te contacteren”

  10 september is First Aid Day, ook voor de allerklein­sten: “Met de 112-app is het voor je kleuter kinderspel om de hulpdien­sten te contacte­ren”

  Omdat zoontje Viktor (4) al erg veel interesse toonde, kwam EHBO-lesgever Luc Van de Velde - bekend als de spoedarts uit ‘De Buurtpolitie’ - op het idee om kleuters vertrouwd te maken met eerste hulp. Het resultaat: het prentenboek ‘Voorzichtig, Viktor!’, waar ouders en leerkrachten mee aan de slag kunnen. “Een kleuter kan meer dan we denken.”