thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Wereldaidsdag: "Ik ben seropositief, maar laat die 'sero' maar vallen"

"Peter Positief, zo noemen mijn vrienden mij." Zo begint Peter Dombret zijn boek. En daarmee is de toon meteen gezet. 'Peter Positief' is een boek over homo zijn, en over leven met de vreselijke ziekte hiv. Maar het is ook een boodschap van hoop. Een boek over iemand die, ondanks hiv, toch alles uit het leven haalt.

 1. 65% van Belgen weet niet dat orale seks ook tot soa kan leiden: "Alarmerende cijfers"
  soa's

  65% van Belgen weet niet dat orale seks ook tot soa kan leiden: "Alarmeren­de cijfers"

  Negen op de tien Belgen maken zich geen zorgen over seksueel overdraagbare aandoeningen en denken geen risico te lopen om met een soa besmet te geraken. Dat blijkt uit een online enquête door onderzoeksbureau Ipsos naar de perceptie en kennis over soa's bij 1086 landgenoten tussen 16 en 70 jaar, waarvan de resultaten maandag werden voorgesteld. Het onderzoek toont ook aan dat, hoewel de helft van de Belgen denkt goed geïnformeerd te zijn over soa's, de kennis toch vrij beperkt blijft.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. "Zelfs uw ma loopt kans met aids besmet te geraken": Homo Turisticus steunt HIV-onderzoek van UZ Gent

  "Zelfs uw ma loopt kans met aids besmet te geraken": Homo Turisticus steunt HIV-onderzoek van UZ Gent

  Met wekelijks 25.000 infecties wereldwijd is HIV nog steeds het meest dodelijke virus ter wereld. Aandacht en financiële middelen blijven daarom levensbelangrijk. Meer bepaald in het UZ Gent verricht men baanbrekend onderzoek naar de genezing van HIV, en dat verdient meer aandacht en financiële steun. Met die insteek nam Bekende Gentenaar en Homo Turisticus Jan Matthys samen met het UZ Gent een 'wijs' filmpje op.