Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Wereld Psoriasis Dag: wat is het en wat kan je eraan doen?

Vandaag is het Wereld Psoriasis Dag. Een ziekte waaraan maar liefst 300.000 Belgen lijden. En toch is er nog veel onwetendheid over de huidaandoening. Dermatoloog Sandra Swimberghe legt uit wat het juist is en wat je eraan kunt doen.

5 reacties

 • eric brack

  2 jaar geleden
  stress is een bron van ziektes
 • Dirk De Buyst

  2 jaar geleden
  Geloof het of niet, maar het kan ook gewoon helemaal vanzelf verdwijnen. Al zeker 20 jaar had ik last van de ziekte. Mijn hoofdhuid achteraan van oor tot oor was één grote witte korst, gelukkig niet zichtbaar door mijn haar. Sedert een maand ongeveer is alles gewoon weg.Geen rode huid, geen korst meer, niets! Zomaar, vanzelf! Geen medicatie, geen andere voeding... Bijna niet te geloven maar toch.
 • Christian Lebis

  2 jaar geleden
  Ik mag niet alle zalven aangezien ik naast psoriasis Osteogenesis Imperfecta heb (een verhoogd risico op botbreuken) en veel zalven niet goed zijn voor mensen met verzwakte botten. Ik merk wel dat sinds ik legale CBD cannabis rook, ik een pak minder last heb van mijn psoriasis, maar ik weet niet of er een causaal verband is natuurlijk
 • Eric Grosemans

  2 jaar geleden
  Het gebruik van een gewone goedkope bodylotion is even effectief als dure. Zelf heb ik veel baat gehad met veranderen van bloeddrukverlagend middel, betablockers verergeren psoriasis.
 • julien knockaert

  2 jaar geleden
  Ik heb al meer dan 50 jaar psoriasis heb alles al geprobeerd 3 weken dode zee alles weg maar mijn vrienden komen helaas steeds terug voor de rest al massa s geld in allerlij producten gestoken veel dingen helpen maar voor heel korte duur ik weet ik heb ze voor de rest van mijn leven