Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Weekje all-inclusive achter de rug? Dit zijn de gevolgen ervan op je lever

Of je het graag onder ogen wil zien of niet: de zomervakantie is al voor de helft voorbij. Misschien heb je er al een weekje in een all-inclusive resort opzitten, of vormden de zwoele zomeravonden het ideale excuus om van die zomerbar je tweede thuis te maken. Hoe je het of draait of keert: je hebt deze zomer waarschijnlijk enkele cocktails meer gedronken dan je normaliter door het jaar doet.

7 reacties

 • Louis Bouduin

  2 jaar geleden
  Een keuze: Na een periode van te veel ben ik nu al jaren alcohol vrij. Wellicht ben ik nu gezonder, maar even waar is dat ik er niet bepaald vrolijker op ben geworden. Daarbij is het nog vaak een strijd waarbij ik me afvraag waar de tijd is gebleven dat ik tot laat in de nacht met een glaasje wijn en een sigaretje op mijn terrasje zat en het leven me soms omhelsde en liefhad. Het is waar dat gezondheid iets is wat je mist als je ze kwijt bent, maar als je gezond bent heb je er ook niets aan.
 • Daniel Collier

  2 jaar geleden
  Wat een gezever is dat nu weer,wat heeft all-in nu toch te maken met drinken,drinken is iets persoonlijk .
 • Theo Van Hoof

  2 jaar geleden
  Precies dat je ongebreideld gaat drinken als je all-in op vakantie gaat. Het heeft gewoon met je persoonlijkheid te maken. Op een heel verlof van 3 weken heb ik slechts 4 pintjes gedronken bij het eten. Voor de rest ongezoet fruitsap, almdudler en water. En neen ik heb er geen zielig verlof opzitten. Wel een actief verlof. Als alcohol je verlof moet goed maken ben je verkeerd bezig.
 • Patrick Vandoninck

  2 jaar geleden
  Viviane ik drink ook niet maar alcohol is puur vergif ... en er zijn er maar weinig die dit inzien ... tot het te laat is ...
 • Uli Bernard

  2 jaar geleden
  Ik drink 15 pinten per dag of 2 flessen eijn maar geen sterken. Ik voel me prima. Doe dit al bijna 30j en werk hard, reis veel, slaap goed, heb buikje maar who cares? Mijn huisarts dreigt al jaaaaaaaren met leverkanker etc. Wel, liever genieten vh leven en sterven dan gelijk een monnik en oud worden. Geen kinderen, geen kleinkinderen, geen verplichtingen. Mijn leven, mijn lever.