Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

We vieren Internationale Knuffeldag: waarom knuffels zo belangrijk zijn en hoe we ze kunnen compenseren in een lockdown

Slapen moeten we. Eten moeten we. Drinken moeten we. Maar knuffelen evenzeer. Dat is intussen wel duidelijk, want in coronatijden hebben we allemààl huidhonger. Hoe komt dat eigenlijk? Naar aanleiding van de Internationale Knuffeldag leggen een dokter, psycholoog, relatietherapeut en seksuoloog uit waarom aanrakingen zo belangrijk zijn. En vooral: hoe we het gemis aan fysiek contact kunnen compenseren. “Extra zelfzorg kan dan tijdelijk verlichting brengen.”

 1. WIN een WW+ abonnement (ter waarde van 290 euro)

  WIN een WW+ abonnement (ter waarde van 290 euro)

  Wil jij zelfstandig afvallen, op jouw manier? Dan is de nieuwe app van WW (Weight Watchers heruitgevonden) je bondgenoot. Het innovatieve programma wordt alom geprezen: de app kreeg wereldwijd al meer dan 1 miljoen recensies, waarvan 500.000 met een 5 sterren beoordeling én won ’ie een Webby Award. De gepersonaliseerde hulpmiddelen helpen je beter eten, meer bewegen, beter slapen en je op je best voelen. Chef van NINA Isabelle testte de app alvast uit in ‘Project Jeansbroek’. Heb je zelf ook een project jeansbroek? Samen met WW+ geeft NINA 5 digitale abonnementen weg.
 2. Vitamine D en zink zijn geen wondermiddelen tegen Covid-19: “Ze spelen wel een belangrijke rol in onze afweer”
  6

  Vitamine D en zink zijn geen wondermid­de­len tegen Covid-19: “Ze spelen wel een belangrij­ke rol in onze afweer”

  Sinds de start van de pandemie doen wilde verhalen de ronde over mineralen en vitamines die tegen het coronavirus zouden beschermen. Daarbij ligt de focus vaak op vitamine D en zink. Volgens viroloog Steven Van Gucht spelen deze een belangrijke rol in onze afweer, maar zijn het “geen wondermiddelen tegen Covid-19”. Dat benadrukte hij op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica