Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Wat als jij wil afvallen, maar in de verleiding wordt gebracht door je partner? Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je verschillende eetgewoontes verzoent

“Hoe moeilijk is gezond proberen te eten, wanneer je partner niet meedoet? Jij moet op een asperge knabbelen, terwijl de geur van vettiger, maar lekkerder eten in de lucht hangt.” Het is een herkenbaar probleem voor véél Vlamingen: de ene probeert gezond te eten, terwijl de ander ongezonde kost verorbert. Of de ene houdt van vlees en de ander wil plantaardig. Het kan frustraties opleveren, weet diëtiste Sanne Mouha. Ze geeft tips om verschillende eetgewoontes onder hetzelfde dak te verzoenen. “Wat je ook doet, laat de zak chips niet in de zetel toe.”

 1. Gwyneth Paltrow raadt dieet aan om te herstellen van corona. Maar hoe gezond is het? “Na een ziekte heeft je lichaam de juiste voeding nodig”
  PREMIUM

  Gwyneth Paltrow raadt dieet aan om te herstellen van corona. Maar hoe gezond is het? “Na een ziekte heeft je lichaam de juiste voeding nodig”

  Gwyneth Paltrow krijgt de wind van voren. Om te herstellen van Covid-19 raadt ze iedereen die het wil horen haar nieuwe dieet aan. Suikervrij en keto, met uitsluitend plantaardige voedingsmiddelen. Daarnaast doet ze ook aan vasten. Gwyneth werd bekend als actrice, maar ontpopte zich de laatste jaren tot een echte gezondheidsgoeroe, waardoor ze een zekere geloofwaardigheid vergaarde. Maar is het dieet dat ze aanraadt wel zo gezond? We vroegen het aan diëtiste Sanne Mouha.
 2. De hele dag zin in suiker? Misschien zit je ontbijt daar voor iets tussen. “Als je om tien uur al verlangt naar een koek of chocolade, doe je iets mis”, zegt diëtiste
  PREMIUM

  De hele dag zin in suiker? Misschien zit je ontbijt daar voor iets tussen. “Als je om tien uur al verlangt naar een koek of chocolade, doe je iets mis”, zegt diëtiste

  Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En wij, Belgen, hebben ons ontbijt het liefst een tikkel(tje) zoet. Cornflakes, granola of confituur en ’s weekends een koffiekoek of pannenkoek, alsjeblieft. Maar is een zoet ontbijt wel zo’n goed idee? “Het kan je smaakpapillen zo triggeren dat je de rest van de dag nog meer zoet verlangt”, zegt klinisch diëtiste Sanne Mouha. Wat eten we dan beter niet bij het ontbijt en wanneer is een ontbijt te zoet: een antwoord op je belangrijkste vragen.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen