thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Waarom worden we altijd ziek net als we vakantie hebben?

Dat moet jou natuurlijk weer overkomen. Net op de dag dat je vakantie of weekend begint, steekt die verkoudheid of zelfs dat griepje de kop op. Brute pech of is er meer aan de hand? Hoogleraar Ad Vingerhoets van de universiteit van Tilburg onderzocht het fenomeen en concludeerde dat er meer dan "toeval" in het spel is. Gelukkig heeft hij ook tips om zo'n vrijetijdsziekte te voorkomen.

  1. KJ Apa uit ‘Riverdale’ drinkt moedermelk van zijn vriendin, maar is dat gezond? Vroedvrouw: “De eerste melk is als vloeibaar goud”

    KJ Apa uit ‘Riverdale’ drinkt moedermelk van zijn vriendin, maar is dat gezond? Vroedvrouw: “De eerste melk is als vloeibaar goud”

    Acteur KJ Apa (24), van de bekende Netflix-serie ‘Riverdale’, begint zoals velen zijn dag met een kopje koffie. Al voegt hij daar blijkbaar graag een scheutje gekolfde moedermelk aan toe; een nogal bizarre ontbijtgewoonte voor een volwassen persoon. Is dat gezond voor je als je geen baby meer bent? Vroedvrouw Laurien: “Moedermelk leunt gewoonweg niet aan bij wat een volwassenen nodig heeft op vlak van voedingsstoffen.”