Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Waarom we het zo leuk vinden om een puist uit te knijpen

Het is simpelweg goor, je krijgt er littekens van en je acne wordt er alleen maar erger van. En toch kunnen we het vaak niet laten om alsnog die ene dikke puist uit te knijpen. Hoe komt dat?

2 reacties

 • Jan Vanden Bossche

  3 jaar geleden
  Als je het doet gelijk in het artikel staat, is er geen lol aan!
 • mich lee

  3 jaar geleden
  Wat is daar nu leuk aan. ben blij dat ik er de afgelopen 15 jaar geen meer heb gehad. Mijn gezicht stond vol tijdens mijn puberteit, heb er nog littekens van, en enkel mijn gezicht, nergens anders. Nu nergens nog een puist gehad en ben daar maar al te blij mee.
 1. UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrauwen: “Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift”

  UITGETEST. Redactrice Marie lamineert haar wenkbrau­wen: “Ze ogen voller en gezonder en mijn gezicht lijkt lichtjes gelift”

  Wenkbrauwlaminatie is in opmars. Het is de favoriete schoonheidsbehandeling van modellen en influencers omdat het een bepaalde je-ne-sais-quoi geeft, zonder dat het duidelijk zichtbaar is wat je precies aan je gezicht hebt gedaan. In een schoonheidssalon betaal je er tussen de 30 en 60 euro voor, maar volgens YouTubers kan je het makkelijk zelf thuis doen. Redactrice Marie test het uit. “Met de set die mij 16,95 euro kostte, kan ik mijn wenkies (en die van mijn huisgenoot) minstens tien keer lamineren.”
 2. Het is Wereld MS-dag. Ook Lies (33) strijdt tegen de ziekte en onderging stamceltransplantatie: “Ik ben geweldig fier op mijn lijf en wat het voor mij doet”
  PREMIUM

  Het is Wereld MS-dag. Ook Lies (33) strijdt tegen de ziekte en onderging stamcel­trans­plan­ta­tie: “Ik ben geweldig fier op mijn lijf en wat het voor mij doet”

  “Eerst kwam de ontkenning, daarna het verdriet en ten slotte de acceptatie gecombineerd met veel strijdlust.” Lies (33), mama van twee, kreeg al op jonge leeftijd te horen dat ze lijdt aan de auto-immuunaandoening multiple sclerose. Omdat medicijnen niet werkten, onderging ze een stamceltransplantatie. Op deze Wereld MS-dag vertelt Lies haar verhaal. “De ziekte is onvoorspelbaar, maar ik leef van dag tot dag en probeer de vraag ‘Wat als?’ te vermijden.”